Venstre-politiker: Ridehusene skal på dagsordenen

14-12-2020 11:13

Annika Knudsen Lorentsen

Christoffer Aagaard Melson fra Venstre fortæller til Ridehesten, at han og et par af hans partikollegaer forsøger at få regeringen til at dispensere i forhold til brugen af ridehaller, således at man har fokus på sikkerhed og dyrevelfærd

Copyright Ridehesten.com
Christoffer Aagaard Melson ved Dansk Varmblods Hingstekåring i 2019. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridning i ridehusene går under indendørs idrætsaktiviteter, og hallerne er derfor lukkede rundt i landets klubber på grund af de nuværende corona-restriktioner der gælder i en lang række kommuner. Det fik i sidste uge Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand til at skrive et åbent brev til politikerne, og nu reagerer Venstre, som er helt enige i Ulfs betragtning. 

Christoffer Aagaard Melson og et par af hans partikollegaer forsøger, at få kulturminister, Joy Mogensen, til at dispensere, således at der kan laves en særregel, der gør, at man netop kan bruge ridehusene til motion på en forsvarlig måde. På den måde sikrer man en højere sikkerhed for rytterne, ligesom man sikrer, at der fortsat er fokus på hestevelfærd. 

– Vi lægger pres på regeringen i forhold til, at der kan blive meldt noget nyt ud angående brugen af ridehaller. Jeg synes det er skørt, at man ikke laver nogle retningslinjer der tilgodeser hestebranchen. Vores idrætsordfører, Stén Knuth og Ulla Tørnæs stiller netop derfor spørgsmål til ministeren på onsdag i folketingssagen, fortæller Christoffer og fortsætter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi har svært ved at forstå, at det ikke er muligt at finde en løsning hvor man i stedet begrænser antallet af heste i ridehuset. Selvfølgelig kommer sundheden først, men når man kender lidt til ridehuse, og det, at man jo aldrig rider tæt, fordi hestene så kan sparke hinanden, så virker det lidt underligt, at man ikke kan benytte ridehusene. Det har betydning for sikkerheden for både rytterne og hestene, og det har også stor betydning for de heste der ikke kan få tilstrækkelig motion, hvis ikke de trænes i en ridehal i vintermånederne. 

Det er altså både sikkerhed og dyrevelfærd i hestesporten, som Venstre vil sætte fokus på når de på onsdag stiller spørgsmål til ministeren.

Hvis man vælger at kategorisere ridehaller som udendørsareal, så kan det muligvis have betydning for de tilskudsregler der er på området, og det tilskud som tildeles til landets klubber. Det mener Christoffer dog ikke skal betyde noget i den her sag. 

– Hvis det har betydning for tilskuddet til klubberne, så mener jeg helt bestemt, at man kan kompensere for dette, da det må være et helt ekstraordinært tilfælde. Det må være vigtigst at sikre, at sikkerheden og dyrevelfærden fortsat er i fokus. Vi skaber nu en dialog på området, for formodentligt handler det om, at ministeren ikke ved lige præcis hvad der er i spil på netop dette område, slutter Christoffer. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen