Krav til rum og udstyr – for en sikkerheds skyld

10-01-2011 07:37

Maja Golles

Er din stald eller rideklubs sikkerhed opdateret i forhold til lov om hold af heste?
Copyright Ridehesten.com
Det vigtigste vedr. krav til rum og udstyr er i første omgang ikke, hvem der har konstrueret eller installeret det. Det vigtigste er at beskytte hesten bedst muligt mod skader. (Foto: Ridehesten.com).

Som tredje artikel i magasinet Ridehestens serie om kravene i Lov om hold af heste (hesteloven) gældende fra 1. januar 2011, afsluttes serien med en beskrivelse af krav til rum og udstyr. Dette kan du læse om i det aktuelle januarnummer. Før Lov om hold af heste (hesteloven) var kravene til sikkerhed i stalden indeholdt i dyreværnsloven kapitel 1. § 1 ”Dyr skal behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlig ulempe”. Med hesteloven suppleres dyreværnsloven med en række yderligere generelle krav til hestens nærmiljø. Med Ridehestens januarnummer får du bl.a. en tjekliste for rum og udstyr vedrørende: Indretning generelt (faglige anbefalinger), Udstyr til fodring og vanding og Automatisk/mekanisk udstyr.

Magasinet Ridehesten fortæller i januar om hestelovens krav til rum og udstyr og hjælper dig med at opnå en sikrere stald!

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen