Dansk Køre Forbund har kørelejr for børn og unge

07-07-2020 09:04

Annika Knudsen Lorentsen

I alt er 14 børn og unge lige nu på kørelejr, hvor de får undervisning i forskellige discipliner indenfor køresporten med deres pony eller en pony der er blevet stillet til rådighed

Nyheden fortsætter efter annoncen

14 børn og unge er lige nu på kørelejr med pony og vogn. Ti piger og fire drenge ankom i torsdag, og lejren slutter med et mini kørestævne på onsdag, hvor børnenes forældre kommer og kigger. Når man skal på lejr med pony og vogn er der mange ting der skal pakkes. På denne lejr behøver man dog ikke have egen pony med, da der er fundet nogle fjordheste, som stilles til rådighed for dem der ikke selv har pony med.

– Som en bedsteforældre sagde, hvorfor kunne man ikke nøjes med den fodboldlejr, for det var da noget nemmere. Her skal der medbringes pony, vogn, seletøj, sikkerhedsudstyr mm. Faktisk var det for nogle deltagere nødvendigt at ankomme i to biler for at kunne have tingene, forklarer Jørgen Konge, som er tilstede på lejren. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er et medlem af Dansk Køre Forbunds køreudvalg, Henrik Høper der underviser og som har stillet sit sted til rådighed. Han er godt hjulpet af Susanne Malmqvist, som står for organiseringen, af Nan Claudia Guldborg som laver mad og derudover hjælper Gerhard Wiechert også med diverse praktiske gøremål. 

Undervisning i forskellige discipliner
Ugen startede ud med dressurundervisning, og ellers byder ugen på forhindringskørsel, keglekørsel mm. 

– Formålet er at give de unge mennesker et skub til at fortsætte i sporten. Og få dem til at være en del af fællesskabet i køresport, forklarer Jørgen Konge, som fortæller, at det er anden gang at Dansk Køre Forbund afholder lejren.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen