Dansk islæt til UVM for Sverige

25-07-2024 12:09

Nu har den svenske holdleder, Bo Jenä og Jan-Ove Olsson fra SWB indstillet de ungheste, der skal kæmpe om at repræsentere Sverige til UVM. Tre af de indstillede ungheste, er med danske ryttere i sadlen, og to af dem er efter DV-hingste

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Zimillione Pt2. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Fra den 4.-8. september 2024 løber verdensmesterskabet for ungheste af stablen i Ermelo, Holland. I går blev det offentliggjort, hvilke heste, der skulle repræsentere Danmark til UVM, og nu har det svenske avlsforbund SWB indstillet de seks ungheste i hver alderskategori, der skal kæmpe om en plads til UVM for Sverige. Senest den 20. august bliver fire heste fra hver alderskategori udvalgt, og det bliver altså dem, der skal repræsentere Sverige ved mesterskabet. Med i kapløbet om en plads ved UVM, er tre danske ryttere og to ungheste er efter danske hingste. 

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Zackerey er far til en af de indstillede 5-års heste. Her ses hingsten med Nanna Skodborg Merrald i sadlen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

En af de 5-årige ungheste, der er indstillet til at få chancen for at repræsentere Sverige ved dette års UVM er Hawards Jesse James, der er efter den danske hingst Blue Hors Zackerey med Charmeur til morfar. Opdrætteren af denne hest er Haward och Busck AB, ejeren er ML Dressage AB, Rebecca Mauléon Dressyr AB og rytteren er Linn Larsson. En anden 5-års hest, der skal kæmpe om en plads til UVM er Soretto efter DV-elitehingsten Blue Hors St. Schufro med Quaterback til morfar. Opdrætter og ejer af denne hest er Per-Arne Persson, og rytteren er Yvonne Österholm.

Copyright Ridehesten.com
5-års hesten Soretto er efter DV-elitehingsten Blue Hors St. Schufro. Rytteren er Yvonne Österholm. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Når vi kigger på listen over 6-års hestene, er der flere danske ryttere at finde. Blandt andet er Mette Sejbjerg Jensen rytter på hoppen Franscesca VH e. Franklin/ Floricello, der er opdrættet og ejes af Västra Hoby Stuteri AB. Mette er ligeledes rytter på to udtagede DV-heste, nemlig 5-års hesten Straight Horse Sun King e. Sir Donnerhall I/ Blue Hors Zack (opdr. Straight Horse ApS) og 6-års hesten Straight Horse Floriana e. Franklin/ Blue Hors Zack (opdr. Straight Horse ApS). Derudover er danske Maria Anita Andersen at finde som rytter på listen over de indstillede 6-års heste. Her er Vive la Reinne II VH e. De Niro, der ligeledes er opdrættet og ejet af Västra Hoby Stuteri AB, indstillet. 

Copyright Ridehesten.com
Mette Sejbjerg Jensen er rytter på en af de indstillede 6-års heste. Derudover har hun to DV-heste med til UVM. Her ses hun på én af dem, nemlig 5-års hesten Straight Horse Sun King. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Ved 7-års hestene er ingen mindre end hoppen Zimillione Pt2 e. Gammelenggårds Zappa/ Fürst Nymphenburg I indstillet til at repræsentere Sverige ved UVM med danske Cathrine Laudrup-Dufour i sadlen. Hoppen er opdrættet af Per Trygg og ejes i dag af Laudrup-Dufour og Zinglersen ApS. Parret havde stor succes til Falsterbo Horseshow tidligere på måneden, hvor de sejrede i alle klasser, de deltog i. 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Zimillione Pt2 er indstillet til at repræsentere Sverige ved UVM. Her efter en sejr i Falsterbo tidligere på måneden. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Du kan se resten af de indstillede heste for Sverige lige her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen