Dansk EM-bronze er en kendsgerning

08-09-2021 13:28

EM i dressur i Hagen: Nu bliver det spændende – holdmedaljerne for seniorerne skal uddeles her ved EM i Hagen. Efter i går har Danmark et godt udgangspunkt, men det kræver to gode ridt fra Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Dufour, hvis medaljen skal i hus. Følg med her i nyheden, hvor vi løbende opdaterer med billeder og interviews

Copyright Ridehesten.com
Det var i denne galoppirouette at det kort tid efter gik galt og Bohemian reagerede voldsomt. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Der venter en særdeles spændende dag her ved EM i dressur i Hagen, hvor holdkonkurrencen for både senior - U25 skal afgøres. Her klokken 8.30 går anden halvdel af seniorernes klasse i gang, og når sidste rytter har været på banen klokken 14.41, så ved vi, hvordan medaljer skal fordeles. Charlotte Heering og Nanna Skodborg Merrald havde to godt ridt i går som man kan læse mere om HER og de bragte faktisk det danske hold ind på en foreløbig andenplads som man kan læser mere om HER

Men nu til det vigtige – de to sidste ryttere fra hvert land skal ride anden halvdel af Grand Prix-klassen, og her er Ridehesten på plads. Følg med her i nyheden, hvor vi løbende opdaterer med tekst, billeder og interviews.

Se alle start – og resultatlister HER samt følg resultatet af Grand Prix-klassen HER.

De danske seniorryttere har følgende starttider:
9:15 - Daniel Bachmann Andersen/Marshall-Bell 
12:48 - Cathrine Dufour/Bohemian

Fakta
Livestreaming ved EM

Det er muligt at se livestream på ClipMyHorse gratis via en computer, hvis man ikke åbner videoen i fuld skærm, men blot beholder den i almindelig/lille størrelse. Det er dog kun U25-klasserne der kan ses gratis, for at se seniorerne ride skal man være Premium medlem.

Seneste opdatering:

Det er nu en kendsgerning, at det danske hold har sikret bronzemedalje. Vi følger op med en særskilt artikel som kan læses HER.

Klokken 13.38
På 10-minutters opvarmning så Cathrine Dufour og Bohemian e. Bordeaux/Samarant blændende godt ud og det billede fortsatte da de enterede banen. Roligt og afslappert kunne Dufour ride rundt om banen og med en perfekt indridning var stilen lagt. Den 11-årige oldenburgervallak kvitterede med flotte traverser og derefter fulgt en passage-piaff-passage tur i topklasse. Langt hen i programmet svævede Dufour og Bohemian mellem 82 og 83%, lige indtil den første galoppirouette. Det så ellers ud til at den skulle lykkedes, men da det sidste spring i pirouetten manglede, ville Dufour korrigere lidt og det skræmte Bohemian som sprang voldsomt ud. Det gav et gisp fra publikum, men rutinerede Dufour var hurtigt tilbage på sporet og fik redet resten af turen uden fejl. Det var en dyr fejl, men da resten af programmet var udført med stor stor kvalitet blev ekvipagen belønnet 79,72%. 

Den sidste hollandske rytter har redet og de forbliver bag det danske hold, så det er kun svenskerne der kan tage bronzemedaljen fra de danske ryttere. 

Klokken 11.29
Alle lande har nu haft tre ryttere igennem og der begynder at tegne sig et billede over hvordan medaljer kan blive fordelt. Nærmest som forventet har Tyskland lagt sig i spidsen efter at Isabell Werth og 16-årige Weihegold e. Blue Hors Don Schufro/ Sandro Hit opnåede 79,86%. Britiske Carl Hester og En Vogue e. Jazz/ Contango lagde godt ud, men en del fejl gjorde at de måtte nøjes med 74,84%, hvilket dog stadig er med til at holde dem inden i kampen om medaljerne. Det er kun 1,1% som adskiller England og Danmark, så det bliver uhyggeligt spændende når Charlotte Dujardin og Cathrine Dufour skal afgøre det.

Den foreløbige stilling:

  1. Tyskland - 154.845%
  2. England - 152.516%
  3. Danmark - 151.444%
  4. Sverige - 149.193%
  5. Holland - 146.739

Klokken 9.45
Wauw, det var en udsøgt fornøjelse at overvære Daniel Bachmann Andersen ride den blot 9-årige Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/Michellino (opdr. Nicolai Jepsen og Tina Christoffersen) på den store arena i Hagen. Vallakken så veltilpas ud, da de entrerede banen, og Daniel fik kyndigt guidet den unge heste gennem programmet på absolut bedste vis. Marshall satte faktisk ikke en hov forkert, og det belønnede dommerne med hele 76,36%, hvilket foreløbigt rækker til en andenplads. 

Det tegner rigtig rigtig godt for holdet, som nu kun mangler at have Cathrine Dufour i aktion. Tyskerne og Englænderne ser meget stærke ud, men med 75% og 76% fra Nanna og Daniel, så er det danske hold godt på vej mod en bronzemedalje, hvis alt går godt, når Cathrine og Bohemian skal på banen klokken 12.48.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner