Nanna og Orthilia slutter dagen som nummer to (video)

07-09-2021 15:15

EM i dressur i Hagen: I dag skal første halvdel af seniorerne ride Grand Prix i holdkonkurrencen, som afgøres når den sidste halvdel har redet i morgen. Det er Charlotte Heering og Nanna Skodborg Merrald som skal ride for det danske hold i dag, så følg med her hvor vi løbende opdaterer med billeder og interviews

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Atterupgaards Orthilia. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Så er holdkonkurrencen i gang her ved EM i Hagen og her er Ridehensten på plads. Følg med her i nyheden hvor vi løbende opdaterer med tekst, billeder og interviews.

Se alle start - og resultatlister HER samt følg resultatet af Grand Prix-klassen HER.

De danske seniorryttere har følgende starttider:
Tirsdag klokken 09:15 - Charlotte Heering/ Bufranco
Tirsdag klokken 13:09 - Nanna Skodborg Merrald/Atterupgaards Orthilia
Onsdag klokken 9:15 - Daniel Bachmann Andersen/Marshall-Bell 
Onsdag klokken 12:48 - Cathrine Dufour/Bohemian

Fakta
Livestreaming ved EM

Det er muligt at se livestream på ClipMyHorse gratis via en computer, hvis man ikke åbner videoen i fuld skærm, men blot beholder den i almindelig/lille størrelse. Det er dog kun U25-klasserne der kan ses gratis, for at se seniorerne ride skal man være Premium medlem. 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry og Everdale. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Seneste opdatering: 

Klokken 15.20
Dagens klasse er netop afsluttet og kun en enkelt rytter gik forbi Nanna og Orthilia. Flere af rytterne var ellers godt på vej mod de 75%, men fejl afholdt dem fra at forbigå Nannas flotte resultat. Det eneste som formåede det var britiske Charlotte Fry med KWPN-hingsten Everdale e. Lord Leatherdale/ Negro opnåede 77,67%.

Klokken 13.31
Wauw, sikke et ridt som Nanna Skodborg Merrald og Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/ Donnerschlag (opdr. Atterupgaard) netop har leveret. Den brune hoppe havde al opmærksomheden rettet mod Nanna og sammen fik de vist at de har fundet rigtig godt sammen. Nanna strålede af glæde da hun hilste af og på vej ud af banen tilkendegav hun også at hun viste at det var gået godt. Dommerne kvitterede og belønnede ekvipagen med intet mindre end 75,07% og det har ført dem direkte i spidsen af klassen. 

Klokken 11.45

Den første halvdel af dagens klasse har nu været igennem og derved har alle hold også haft deres første rytter på banen, dog med undtagelse af Italien som kun er til start med tre ryttere. Tyske Dorothee Schneider har med Faustus lagt sig i spidsen med 74,98% efter et program der var præget af lidt fejl hist og pist. Gareth Hughes med Sintano van Hof Olympia har lagt englænderne ind på en foreløbig andenplads med 74,39%, mens hollandske Adelinde Cornelissen på avlshingsten Governor-Str ligger nummer tre med 72,48%. Det betyder at Danmark foreløbigt ligger nummer fire i holdkonkurrencen.

Klokken 9:52
Det har været et særdeles turbulent døgn for Charlotte Heering, da hendes hest Bufranco e. Negro/Zevenster som bekendt ikke gik gennem vettjek i går. Heldigvis travede han direkte gennem re-Inspection klokken syv i morges og blot lidt over to timer senere enterede de den flotte arena her i Hagen.

Bufranco så glad og tilpas ud da de red op ad midterlinjen, men som Charlotte også selv kommenterede efterfølgende, så stod han lidt i mod i piaff-turen. Det og en fejl i 1'er changementerne kostede points i det samlede regnskab, men ellers var det et godt udlæg for det danske hold som blev belønnet med 70,69%. Hør Charlotte fortælle mere om de sidste 24 timer samt omkring hendes ridt.

Adelinde Cornelissen

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen