Dannebrog til tops - igen!

14-05-2015 14:59

De danske ryttere har været særdeles dominerede ved JBK Horse Festival - og igen i dag er Dannebrog gået til tops

Så er stævnet igang igen på Odense Dyrskueplads. På springbanen, Stutteri Ask Arena blev det til polsk sejr her til morgen til Jaroslaw Skrzyczynski og Maestro Dive e. Mr. Blue, mens Linnea Ericsson og Corette e. Sydney holde de danske farver højt på tredjepladsen i CSI1* small tour presentet by Walber Equestrian.

Så blev det til gengæld til et rent dansk topopgør i CSI1* Big Tour med sejr til Bernt Spanggaard Andersen og Calimero e. Chico's Boy foran berider Torben Frandsen og Caramba e. Cellestial og med Mette Henriksen/Carlos Cantus e. Colbert på fjerdepladsen.

Bernt Spanggaard Andersen har ikke springsporten som sit arbejde, men som en hobby ved siden af et job, som bl.a. omfatter forhandling af hestetransportvogne i virksomheden Absolute Horsetrucks, som han driver sammen med brødrene Christian og Andreas Schou, Absolute Horses. De har en samling transportvogne fra STX på pladsen, bl.a. en 7-hestes transporter med lækkert living til en pris af godt 2 millioner kroner, og den påkalder sig opmærksomhed. 

Selvom Bernt ikke rider professionelt har han redet i mange år og har stor erfaring. Han har da også selv uddannet vinderhesten Calimero. 

Om den 9-årige hingst siger han: - Den er super forsigtig og så er der et stort spring i den. Netop hestens naturlige forsigtighed priser Bernt højt, for det er hele grundlaget for succes på springbanerne: Rammer jeg afstanden til forhindringerne rigtigt, så springer han som regel fejlfrit. Nu er Bernt tilbage for at passe sin stand på pladsen, men har har et par starter mere i weekenden.

Se resultatet af klassen HER.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing