Danmarksmester for andet år i træk: Lars Nørgaard Pedersen (video)

08-08-2021 17:32

Marie Helene Rigård Rohleder

Den 53-årige Lars Nørgaard Pedersen beholdt titlen som danmarksmester for senior efter en bragende flot finalerunde på avlshingsten Bøgegaardens Gladiola. – Det betyder utrolig meget for mig, fortæller Lars til Ridehesten.com 

Copyright Ridehesten.com
De nykårede danmarksmestre. Fra venstre Tina Lund, Lars Nørgaard Pedersen og Linnea Ericsson-Carey. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Ved Nations Cup i Uggerhalne tidligere på året styrtede Lars Nørgaard Pedersen og pådrog sig et brud i nakken og overarmen, som satte ham ud af spillet i noget tid. Men NU er han tilbage i spillet, og med hvilket come back!

Copyright Ridehesten.com
Lars Nørgaard Pedersen og Bøgegaardens Gladiola. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

For andet år i træk vandt Lars Nørgaard Pedersen og den 9-årige avlshingst Bøgegården Gladiola e. Bøgegården's Graff's Stakkato/Bøgegårdens Apollo (opdr. Jørgen og Stina Schmidt) danmarksmesterskabet for senior! 

– Det betyder utrolig meget. Da jeg har været ude et stykke tid, var det med lidt blandede følelser, at jeg tilmeldte mig. Men Gladiola kæmper utroligt for sin rytter, og jeg er meget glad for at vinde igen, siger Lars Nørgaard Pedersen til Ridehesten.com inden præmieoverrækkelsen. 

Lars har en lang og succesfuld karriere bag sig med deltagelse i ikke mindre end 25 Nations Cups for Danmark, deltagelse ved World Cup i Prag og utallige S-klasser. Lars har også været tidligere elitechef i springning. 

Og nu kan han tilføje endnu et danmarksmesterskab til sit CV. Ekvipagen var fejlfri på forhindringerne i finalen og endte med i alt 2.91 fejl. 

Se videoen her hvor Lars fortæller, om hingsten Gladiola og hvad fremtiden nu skal byde på: 

"Mor, du må ikke vinde flere pokaler. Vi har ikke plads til dem derhjemme!" - Sådan lød det i telefonen fra Tina Lunds søn Louis til sin mor, efter at Tina havde sikret sig sølvmedaljen på den 18-årige hoppe Centina 10 e. Cento efter en lynhurtig og fejlfri runde i finalen. 

– Jeg er super glad og stolt. Centina er min reservehest, så når hun går ind og bare springer så overbevisende, er det jo en ren fornøjelse. Hun er en erfaren dame, og jeg er meget tilfreds, fortæller Tina Lund til Ridehesten.com. Tina Lund rider for Glenn Nielsen fra Riders Cup. 

Lige indtil finalen var det Linnea Ericsson-Carey og hingsten Singular ls La Silla e. Chapultepec La Silla/Stakkato, som lå i spidsen efter flere stensikre nulrunder i både regn og blæst. Læs mere om det HER. 

Måske blev presset for stort, for det blev til 8 fejl på forhindringerne i finalerunden, og Linnea endte med en bronzemedalje. 

Copyright Ridehesten.com
Linnea Ericsson-Carey og Singular LS La Silla. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

Se hele resultatet her. 

Copyright Ridehesten.com
Endelig måtte der komme publikum igen! Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen
Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing