U21 guldvinder: – Lidt held skal der jo til (video)

30-04-2022 14:29

Annika Knudsen Lorentsen

Maria Barnewitz Schou kan for andet år i træk kalde sig vinder af Agria DRF Mesterskabet for ungryttere, og hun fortæller, at det er en helt særlig følelse man får, som er svær at beskrive, når man vinder et mesterskab som dette

Copyright Ridehesten.com
De tre medaljetagere. Fv. Maria Nørregaard Langhoff, Maria Barnewitz Schou og Caroline Rehoff Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var fantastisk flot ridning, som de unge ryttere i U21-mesterskabet viste på banen hos Absolute Horses i dag. Her forcerede flere af ekvipagerne de høje finalespring ubesværet i første runde, mens der i anden runde var lidt flere der måtte ride ud af banen med fejl. 

Maria Barnewitz Schou kom til Absolute Horses tidligere på ugen som regerende og forsvarende mester for ungryttere, og efter den første runde i torsdags, lagde hun sig ind i spidsen af årets Agria DRF Mesterskab. Det var dog ikke meget der skilte rytterne i dagens finale, og faktisk var der blot to nedslag mellem den bedst placerede og den sidst placerede inden første runde af finalen. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou med Seana 2. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

Det betød, at Maria skulle ride fejlfrit for at holde sig inde i kampen om guldet. Det gjorde hun, for i sadlen på Seana 2 e. Stolzenberg/ Escudo II kom hun let og elegant rundt på banen. Det var der også flere af de andre ryttere der gjorde, og derfor var der fortsat stor spænding om medaljerne i anden runde af dagens finale. 

Copyright Ridehesten.com
Vinderen slag ikke for en tur i vandgraven, men Maria gav sig ikke uden kamp, så både sølv- og bronzevinderen måtte selvfølgelig en tur med i det blå vand. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

Kun én ekvipage kom igennem anden runde helt uden fejl, mens Maria Barnewitz Schou indkasserede en tidsfejl. En tidsfejl, hun fint havde plads til, og derfor lykkedes det hende igen i år at vinde guld. 

– Man vænner sig aldrig til følelsen, forklarede Maria, som ellers har vundet medaljer mange gange og guld flere gange i de forskellige aldersgrupper fra pony til ungrytter. I videoen nedenfor kan I høre den glade guldvinder fortælle mere om, hvordan det gik i dag, og om hvordan det næsten blev for spændende i anden runde, hvor vinderekvipagen fik en planke øverst på et spring til at rykke på sig. 

Glæde hos alle medaljetagere
Andenpladsen og dermed sølvmedaljen blev vundet af Maria Nørregaard Langhoff, som i dag leverede to overbevisende fejlfrie ridt i sadlen på den velspringende 11-årige hoppe Diarada S e. Diarado/ Cassini I (opdr. Flemming Schultz). 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg er meget glad og også lidt overrasket. Det var nogle rigtig gode baner, og jeg var faktisk slet ikke klar over, at jeg var den eneste der red fejlfrit i begge runder, forklarede Maria Langhoff umiddelbart efter afgørelsen. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Nørregaard Langhoff med Diarada S. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

Bronzemedaljen blev vundet af Caroline Rehoff Pedersen med Chaccieny e. Chacco-Blue/ Caretano, som efter første runde lå til at vinde sølvmedaljen. Desværre for ekvipagen faldt en bom i anden runde, men heldigvis var deres flotte præstationer i denne uge alligevel nok til en medalje, til stor glæde for Caroline og hendes team. 

– Jeg var lidt bange for, at jeg ville få fejl på tiden i anden runde, og derfor red jeg nok lidt for meget til og fik bommen. Jeg er rigtig glad og tilfreds med resultatet, selvom det selvfølgelig var ærgerligt, at vi fik det nedslag, fortæller Caroline. 

Maria Barnewitz Schou sluttede med 1 fejl, Maria Nørregaard Langhoff med 3,19 fejl og Caroline Rehoff Pedersen med 6,92 fejl. 

Fjerdepladsen i mesterskabet blev vundet af Rie Rose Lindegren Roed med Newcomer 13 e. New Quidam, som i dag red en fejlfri runde og en runde med ét nedslag. Hun havde 4,29 fejl med fra i torsdags, og sluttede derfor med samlet 8,29 fejl. Femtepladsen blev vundet af Signe Voldgaard Hansen, som i dag lykkedes med at ride fejlfrit på forhindringerne, men med en tidsfejl i begge runder. Med hendes 6,87 fejl fra i torsdags, sluttede hu samlet på 8,87 fejl. 

Resultat fra mesterskabet. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen