Fire nye danmarksmestre fundet

28-08-2022 19:09

Kristine Bjørg Frank Bojsen

Sportsrideklubben afholdte i weekenden DM i springning for pony og children i naturskønne Bernstorffsparken. Noah Just Broch, Julie Bille Andersen, Emilie Øvlesen og Magdalene Rose Mikkelsen endte med titlen som danmarksmester i hver deres kategori

Copyright Ridehesten.com
Noah Just Broch og Price Dance e. Party Dance/Cantus, der var den eneste ekvipage til at ride fejlfrit i alle fire runder. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Stemningen i Bernstorffsparken var god, da danmarksmesterskabet for children- og pony-ryttere i udendørs springning skulle findes i dag. 

Den engelske banedesigner, Mark McGowan, have designet de udfordrende springbaner, som de unge ryttere skulle igennem. 

Som den eneste fejlfri ekvipage i løbet af stævnet forsvarede Noah Just Broch og Price Dance e. Party Dance/ Cantus sin titel som indendørs danmarksmester og løb med guldet.

Det har været et fantastisk stævne med gode og svære baner. Jeg er så glad for, at P var med mig hele weekenden, fortalte Noah.

Anna Ley og Errando e. Argentinus/ Lys De Darmen var som den eneste anden også kommet hele vejen til finalen uden nogen fejl. Dog tog de to ærgerlige bomme og måtte glæde sig over en flot sølvmedalje. Selma Hundborg Dresler og Rihanna e. Coulthard Top/ Sandro kom med fire fejl, men efter en fejlfri omspringning endte hun med bronzemedaljen om halsen.

Klassens resultat.

Selvom feltet for kategori 3-ponyer kun bestod af tre ryttere, var der spænding lige til det sidste. Laura Sloth Kjær og Rosa kom med ærgerlige 16 fejl fra i går, men red to super hurtige runder med kun en og to bomme og sikrede sig derved bronze. Både Julie Bille Andersen og Caroline Mie Blæsbjerg startede finalen ud med nul fejl, men da Caroline fik to bomme og Julie kun en, kunne Julie Bille Andersen på ponyen Ballyvalley Liberty,  kalde sig for danmarksmester for kategori 3.

Klassens resultat.

Som de eneste to ekvipager med fire fejl skulle Emilie Øvlesen og Smilla Kirial Hylleberg ride om guld og sølv. Efter hurtig tur, dog med 12 fejl til Emilie, skulle Smilla bare ride en runde med under 12 fejl. Hun styrede Gogo M sikkert rundt, og med en fejlfri tur indtil det sidste spring så det rigtigt lovende ud. Desværre skete der en misforståelse fra kombinationen hen til det sidste, lodrette spring, og Smilla Kirial Hylleberg og Gogo M e. Golden Leroy/ Giglebergs Outsider endte årets udendørs DM med en ufrivillig afsidning. Dog kunne hun trøste sig med en rigtig flot sølvmedalje, mens Emilie Øvlesen og Carnhill Bertas Lad e. Moores Clover vandt guld. Bronzemedaljen gik til den eneste fejlfrie ekvipage i omspringningen, Silje Fersløv Grøftehauge og Svanekærs Coco e. Mister Malthe/Firhøj's Pari (opdr. Marianne Brandtmar Larsen).

Klassens resultat.

Magdalene Rose Mikkelsen og Attyrory Rebel var weekendens guldfavorit, da hun som den eneste red i finalen uden nogen fejl. Efter en weekend med sikker og flot ridning tog de desværre en ærgerlig bom i sidste runde. Dette gjorde dog intet for medaljefordelingen, så Magdalene kunne kalde sig for udendørs danmarksmester i kategori 1.
Karla Baad Christensen og Atos Des Mottes e. Quiros Du Pas/ Matabay XX (FR) red som den eneste i finalen med kun fire fejl. Hun red en sikker og fejlfri runde, men endte dog men en enkelt tidsfejl, som endte med at være afgørende i det store regnskab. Karla snuppede sølvet, imens Olivia Hundborg Dresler og Laura Sargent skulle ride om bronze. Olivia tog kun en enkelt bom i omspringningen, imens Laura tog to, og derved kunne Olivia Hundborg Dresler og Jasmines Holly e. Weststar Sunny/ Moores Clover glæde sig over bronze.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Ridehestens fotograf var tilstede hele søndag. Billederne vil være online i starten af næste uge.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen