Danmark foreløbig 5'er i Hardelot

07-09-2023 20:19

Annika Knudsen Lorentsen

Ved EM i springning for veteranryttere, har Danmark i dag redet sig ind på en foreløbig femteplads, mens Natasja Kock Mogensen er den bedst placerede dansker individuelt på en foreløbig niendeplads

Copyright Ridehesten.com
Det danske hold. Fv. Jeanet, Natasja, Rikke og Louise. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et spændende EM i springning er begyndt i dag. EM for veteraner afholdes i franske Hardelot, og for første gang er der et dansk hold til start ved veteranmesterskabet. 

I dag bød konkurrencen på den indledende klasse efter metode C, som blev afholdt på en 125 cm høj bane, og det danske hold kom fint fra start. 

Den første dansker på banen var Jeanet Glud Jørgensen med 4Moor Favorant e. Favorit Ask/ Caretino (opdr. Jeanet Jørgensen) og hun red en fejlfri runde i tiden 82,46 sekunder. Anden dansker på banen var Louise Rich med Dynamic e. Diarado/ Cassini I, og hun red med et nedslag og fik dermed tillagt fire sekunder til sin tid, som endte med at lyde på 85,81 sekunder. Den tredje dansker på banen var Rikke Kjær med Cocorico de Riverland e. L'Arc de Triomphe/ Kashmir van het Schuttershof. Ekvipagen sluttede med en tid på 94,69 sekunder. Den sidste rytter for Danmark var Natasja Kock Mogensen med Cooper e. Lord Z/ Polydox, og hun leverede dagens bedste danske præstation. Hun red en rigtig hurtig runde, men desværre med ét nedslag, som betød, at de endte med en tid på 79,3 sekunder, godt syv sekunder langsommere end dagens finder, franske Regis Albrand. 

Alle rytternes tider er blevet omregnet til fejl ud fra vinderen tid, og det betyder, at Jeanet har 5,09 fejl med til i morgen, Louise har 6,77 fejl med, Rikke har 11,21 fejl med og Natasja har 3,51 fejl med. I holdkonkurrencen kunne Danmark i dag fratrække det dårligste resultat blandt de fire ryttere, og det betyder, at Danmark har samlet 15,37 fejl i holdkonkurrencen. Det rækker til en femteplads ud af de ni hold til start. 

I front er Frankrig med blot 3,08 fejl sammenlagt, mens Storbritannien har indtaget andenpladsen med 11,56 fejl. Danmark har altså pt. mindre end et nedslag op til sølvmedaljen. På bronzepladsen er Schweiz med 12,46 fejl. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Natasja bedste dansker individuelt
Blandt de danske ryttere, er det som nævnt Natasja Kock Mogensen der er bedst placeret. Hun har med sine 3,51 fejl indtaget en foreløbig niendeplads ud af de i alt 45 ekvipager til start. 

Jeanet er placeret på 18. pladsen, Louise er placeret på 23. pladsen og Rikke er placeret på en foreløbig 40. plads. 

I morgen fortsætter mesterskabet med anden og tredje runde, sidstnævnte er afgørelsen af holdkonkurrencen. De fejl som nationerne har fået i dag medtages til i morgen. 

Søndag afgøres det individuelle mesterskab i den 125 cm høje individuelle finale, som afholdes over to runder, og som er åben for de 25 bedste ekvipager fra de foregående dage. 

Start- og resultatlister.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen