Daniel tager Marshall-Bell med til Herning

16-10-2024 19:02

Efter en vellykket retur tilbage på stævnebanerne i sidste weekend tager Daniel Bachmann Andersen nu sin tidligere VM-partner Marshall-Bell med til World Cup-stævnet i Herning

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen tager Marshall-Bell med til Herning i den kommende weekend. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

DV-vallakken Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino (opdr. Tina Christoffersen og Nicolai Jepsen), med hvem Daniel Bachmann Andersen var med til at vinde dansk VM-holdguld på i 2022, inden vallakken blev overtaget af den østrigske U25-rytter Nicola Ahorner, har været tilbage i beriderens stald siden i sommers. Det sker i et samarbejde med Nicola og hendes familie, der stadig ejer Marshall-Bell, men har givet Daniel tøjlerne  i en ikke nærmere bestemt tidsperiode.

I weekenden startede Daniel og Marshall-Bell deres første stævne sammen i mere end to år, hvor det blev til en sejr i Grand Prix til et distriktsstævne i Aarhus Rideklub. Nu har ekvipagen på vellykket vis fået afprøvet stævneformen sammen igen, og derfor tager Daniel nu den 12-årige vallak med til World Cup-stævnet i Herning. Her kommer den genforenede ekvipage til start i den 3-stjernede Grand Prix og Grand Prix Special, som afvikles hhv. torsdag aften og lørdag formiddag i Jyske Bank Boxen.

–  Det var fedt at ride ham på banen, og rart lige at tjekke, han var der, hvor han skulle være, fortæller Daniel om stævnestarten i Aarhus. Han siger også, at han inde på banen i weekenden ikke kunne undgå at tænke på sidste gang, han red op af midterlinjen på Marshall-Bell:

Det var lidt underligt og lidt vemodigt, men sådan på den gode måde. Jeg havde sidste tur på ham i kür-finalen ved VM, og dengang tænke jeg, at jeg aldrig kom til at ride stævner på ham igen. Men det var ligesom at komme hjem, lyder det fra Daniel, der mod forventningerne nu kommer tilbage på internationalt niveau med Marshall-Bell efter mere end to år. 

Copyright Ridehesten.com
Daniel medbringer også Vayron, der skal gå de 5-stjernede World Cup-klasser. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Daniel medbringer også den 13-årige Vayron e. Vitalis/ Gloster, der var hans partner til OL i Paris. De skal, som resten af det danske OL-sølvhold, ride den første kvalifikation af dette års FEI World Cup-sæson i dressur. Den 5-stjernede Grand Prix afvikles fredag formiddag i Jyske Bank Boxen i Herning, mens Grand Prix Küren løber af stablen lørdag eftermiddag samme sted. Med to Grand Prix-heste til start er der dermed god mulighed for at se Daniel ride ned af midterlinjen til årets store stævne i Herning.  

Der er endnu ikke en decideret startliste med tider klar for dressurklasserne, men masterlisterne og tidsplanen kan ses på Equipe, hvor man altså kan danne sig et overblik over, hvilke ekvipager, der – foruden Daniel med Marshall-Bell og Vayron – gæster World Cup-stævnet i Herning.

Hvis man er dressurentusiast, er det torsdag, fredag og lørdag, man skal tage til Messecenter Herning – det er nemlig over disse tre dage, at både ungdomsklasserne i dressur samt de forskellige Grand Prix-klasser forløber.

Du kan få et overblik over programmet for alle fem dage samt købe billetter på World Cup Hernings hjemmeside.

Copyright Ridehesten.com
Marshall-Bell har gået i Jyske Bank Boxen før - det skete i 2022 under Hingstekåringen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner