Daniel Bachmann: Jeg er så stolt af ham

20-12-2020 17:05

I finalen i den præstigefyldte, tyske turning Louisdor-Preis var der to danske heste til start. Begge viste stort potentiale, og den ene Marschall-Bell med Daniel Bachmann Andersen også lidt spændinger, men det blev han tilgivet af rytteren, for han viser så stort potentiale, som Daniel sagde

Nyheden fortsætter efter annoncen

Finalen i Louisdor Preis-turneringen for heste på 8-10 år blev afviklet i  Grand Prix, ikke den letteste opgave i et år, hvor coronapandemien har betydet mange aflysninger og blot få stævner. Det er altid interessant at følge de to tyske turneringer Nürnberger Burg-Pokal og Louisdor Preis for det er en "rugekasse" for kommende topheste i international sport. Dagens finale var eksta interessant, set med danske briller, da to Dansk Varmblods heste var til start i den præstigefyldte finale. 

Copyright Ridehesten.com
Herlige Rockson viste masser af potentiale i dagens Grand Prix, DV-hestens tyske rytter Uwe Schwanz betegnede heste som den bedste han har haft. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Rytternes ridt i dagens finale fik et ord med på vejen af den erfarne internationale tyske dommer Dietrich Plewa, der er gået på pension for større internationale mesterskaber, men i dag kommenterede finalen. Den første danske hest i konkurrence i dag var den 9-årige Rockson e. Blue Hors Rockefeller/Sorento (opdr. Anette Nilausen og Niels Jørgen Johansen). Med Severo Jurado Lopez i sadlen vandt han for fem år siden det danske 4-års championat og repræsenterede Dansk Varmblod ved UVM for 5-års. Rockson blev derefter solgt til Tyskland, til den erfarne tyske berider Uwe Schwanz , 57 år, der har redet adskillige heste frem til Grand Prix-klasserne.
Dietrich Plewa roste Rockson i høje toner, en Grand Prix med mange højdepunkter og især afsluttende midterlinje med piaffe på stedet, bemærkede ham. Og fastslog: En hest med stort talent.
Efter ridtet blev Uwe Schwanz interviewet til Clip My Horse: – Jeg er lidt overvældet, det er vores første Grand Prix i et specilet år. Han var på plads under mig, og det er en helt utrolig, komplet hest. Jeg har haft mange heste, men sådan en hest har jeg aldrig tidligere haft. Han har gejst og karakter, jeg er meget spændt på fremtiden med denne hest, fortalte Uwe Schwanz. 72,12% opnåede parret på en 6. plads.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersens Marschall-Bell viste stort potentiale til fremtiden i deres første Grand Prix start i Tyskland. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Daniel Bachmann Andersenvandt i 2018 finalen med avlshingsten Blue Hors Veneziano e. Vivaldi/Donnerhall (opdr. Blue Hors). 30-årige Daniel Bachmann Andersen fortalte inden finalen, at det var 8-årige Marschall-Bells første Grand Prix, så han ville ikke presse ham for meget. Marschall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino (opdr. Tina og Nicolai Jepsen), er ejet af CVL Horses ved Vivi og Christian Vang Lauridsen.

"Det er såden en rigtig Louisdor-hest med stort potentiale, men endnu grøn" betegnede speakeren på Clip My Horse, Marschall-Bell. Og Dietrich Plewa suplerede ved at betegne den danske heste, som en hest med potentiale og elasticitet og helt utrolig meget power.  – Hesten har talent for piaffe og passage med helt vild meget afskub, og man ser at her er en hest med gejst til Grand Prix.
Marschall-Bells store galop vilje til at arbejde igennem, gav Daniel lidt udfordringer i dag. Daniel kan dog trække på stor erfaring fra mange forskellige heste. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det var lidt spændende i dag, fortalte Daniel efter ridt ridt. – Det er en hest med store grundgangarter, og det skal han kunne omsætte. Jeg har forsøgt at give ham en god oplevelse i dag. Det er hans første Grand Prix, og det er også kun anden gang han prøver at overnatte ude. Jeg er så stolt af ham. Han gjorde det godt, men han er lidt spændt indei, så han skal samle noget mere erfaring. De scorede 71,3% og sluttede på 7. pladsen.

Sejren i dag gik ingen i dagtil østrigske Sandra Nuxoll med den 8-årige KWPN-vallak Bonheur de la Vie e. Bordeaux/ Tuschinski, en hest der hele vejen gennem programmet var meget velafbalanceret med en masse power, der dog blev kontrolleret perfekt af rytteren. Hesten udstrålede meget harmoni og styrke, med en fantastisk passage, og Sandra Nuxoll brød ud i tårer da sejren kom i hus med tydelige afstand til konkurrenterne på 77,14% foran Hubertus Schmidt og Denoix PCH e. Destano/Pik Noir med 74,36%. Dorothee Schneider havde fået bedre styr på First Romance e. Fürst Romancier/Day Dream i dag, og de kom ind på tredjepladsen med 73,22%

Dr. Evi Eisenhardt, der var dommer i klassen og stifter af Louisdor Preis : Jeg blev meget bevæget af vinderen, det var fin, god ridning. Vi har gerenelt set meget flot ridning i disse finaler, og det vil jeg tage med mig hjem fra årets finaler. 

Se resultatet af klassen HER og vinderridtet på ClipMyHorse HER

 

 


 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen