Daniel og Marshall-Bell sejrer i tilbagevenden

13-10-2024 12:38

Daniel Bachmann Andersen har i et samarbejde med vallakkens østrigske ejer fået Marshall-Bell tilbage i stalden, og den tidligere VM-ekvipage red i går første stævne i mere to år med en sejr til følge

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell, der her ses til VM i Herning i 2022, var i går til start til første stævne i mere end to år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tyskuddannede berider Daniel Bachmann Andersen og dansk varmblodsvallakken Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino (opdr. Tina Christoffersen og Nicolai Jepsen) var på det danske guldvindende hold til VM i Herning i 2022, hvorefter den østrigske U25-rytter Nicola Ahorner overtog vallakken. Marshall-Bell var i virkeligheden allerede solgt et par måneder forud for VM, men Daniel fik alligevel lov at ride mesterskabet på den dengang 10-årige vallak. Salget bragte et samarbejde mellem Nicola Ahorner og Daniel med sig, og siden OL i sommers har Marshall-Bell været tilbage i stalden hos Daniel.

Copyright Ridehesten.com
Nicola Ahorner, Marshall-Bell og Daniel Bachmann Andersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I går gjorde Daniel og Marshall-Bell deres første entré på stævnebanerne siden VM i sommeren for to år siden. Parret var til start i en Intermediare 2 og Grand Prix-procentklasse til stævnet på Aarhus Rideklub, hvor de red Grand Prix. Her blev det – i tråd med de flestes forventning – til en sejr for den genforenede ekvipage, der red til 76,3% i et stabilt program uden nævneværdige fejl. Særligt piaffen og passagen samt overgangene herimellem, som er nogle af Marshall-Bells styrker, blev bedømt højt med mange karakterer på 8 og 8,5. 

Daniel fortalte i sidste uge i en artikel her på Ridehesten.com, at han og Marshall-Bell lagde ud med et mindre stævne grundet de mere end to år siden sidste stævnestart for ekvipagen. – Der er ikke en stor, forkromet plan med det her. Jeg sendte Nicola noget video for nyligt, hvor hun så foreslog, om ikke jeg bare ville tage ham med ud at starte et par gange. Vi ser, hvad fremtiden bringer, sagde Daniel desuden.

Copyright Ridehesten.com
Daniel og Marshall-Bell lod ikke til at have mistet følingen med hinanden og sejrede lørdag. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den næstbedste placering i den seks ekvipager store klasse gik til Sille Engermann og den 13-årige Touchdown e. Blue Hors Touch Me/ Bernstein (opdr. Bent Knudsen), der som de eneste red Grand Prix Special. Ekvipagen har startet Grand Prix to gange og debuterede i går i Grand Prix Special med 68,2% og en andenplads til følge. Sille vandt tre år i streg i 2016, 2017 og 2018 DRF-mesterskabet i dressur for U25-ryttere med sin tidligere tophest Darius, der i forbindelse med Silles studiestart blev solgt i 2018. Efter nogle år udenfor Grand Prix-niveau er Sille nu tilbage med Touchdown, som hun selv har uddannet til dressurens højeste niveau. 

Distriktsstævnet i dressur på Aarhus Rideklub, som finder sted på Vilhelmsborg, fortsætter søndagen ud med klasser i de fleste sværhedsgrader for både pony og hest. 

Klassens resultat.

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Sille Engermann og Touchdown besatte andenpladsen. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner