– Jeg er stolt af, at han var så voksen derinde

19-10-2024 18:28

VIDEO: U25-rytterne har her til eftermiddag været i Pavo Arena M for at ride sidste afdeling af Easy Agri EY Cup. En bane på 12 forhindringer i højden 145 cm voldte en del af rytterne problemer, og derfor blev det en omspringning med kun fire ryttere. Her var to af dem danske 

Copyright Ridehesten.com
Laura Baaring Kjærgaard i sadlen på den 8-årige vallak Al Capone Ter Saleghem Z. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

I Pavo Arena M til FEI Dressage World Cup Herning var der her til eftermiddag sat en bane op på 12 forhindringer i en højde af 145 cm, der skulle vise sig at voldte en del af de 27 ryttere problemer. Med tilskuerpladserne fyldt godt op, emmede hallen af spænding og god stemning. De første mange ryttere havde dog store problemer med banen. Der var både heste, der refuserede tidligt på banen, flere ryttere havde problemer med bommene, og desværre oplevede vi også et fald. Der skulle faktisk hele 16 ekvipager gennem banen, før vi fik første fejlfrie rytter. 

Det var Laura Baaring Kjærgaard i sadlen på den 8-årige vallak Al Capone Ter Saleghem Z e. Aktion Pur Z/ Vagabond de La Pomme, der leverede en yderst imponerende runde. Parret så meget overlegne ud og leverede altså klassens første fejlfrie runde.

Tyske Hannes Ahlmann gjorde den danske rytter kunsten efter og leverede klassens anden fejlfrie runde på vallakken Cayadino e. Cayado 3/ Quick Fire. Dermed var vi sikret en omspringning. Der gik ikke længe før hollandske Tom Shellekens i sadlen på Chella II de Laubry Z e. Casalito/ Galoubet A leverede klassens tredje fejlfrie runde, og en omspring begyndte nu at se en del sjovere ud. 

Copyright Ridehesten.com
Tyske Hannes Ahlmann og Cayadino. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Da Kamilla Ladefoged Rasmussen red på banen på den 14-årige vallak Chico Z e. Clinton/ Quantum som anden sidste rytter, var der stadig kun tre fejlfrie ryttere igennem banen. Publikum sad helt ude på kanten af sæderne, skulle vi have endnu en dansker med i omspring? Med en meget overlegen og sikker runde, leverede Kamilla og Chico Z klassens fjerde og sidste nulrunde, og det betød altså en omspring med to danske ekvipager. 

Copyright Ridehesten.com
Kamilla Ladefoged Rasmussen og Chico Z. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

I omspringningen var første rytter ud danske Laura Baaring Kjærgaard. Laura satsede alt, og hvor der handles, der spildes. Desværre røg udspringet i kombinationen for ekvipagen, hvilket betød et endeligt resultat på fire fejl, men med en yderst velspringende og moden Al Capone Ter Saleghem Z, som Laura var meget tilfreds med: 

Efter Laura skulle tyske Hannes Ahlmann på banen i omspringning. For at sikre sig sejren, skulle han ikke bare ride hurtigt men også fejlfrit. Det formåede han, og dermed lagde han pres på de resterende to ryttere. Tredje rytter ud i omspringningen blev Tom Shellekens fra Holland, der leverede en magtdemonstration af en runde, hvilket resulterede i ikke bare en fejlfri tur, men også en meget hurtig en af slagsen. 

Copyright Ridehesten.com
Tom Shellekens og Chella II de Laubry Z. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Da sidste rytter i omspringningen red på banen, kunne man næsten mærke spændingen i Pavo Arena M. Publikum heppede over hvert spring på danske Kamilla Ladefoged Rasmussen, og opgaven var klar: Et fejlfrit ridt i en hurtigere tid en hollænderens. Fejlfrit formåede Kamilla at ride, men desværre var det ikke hurtigere end hverken hollænderen eller tyskeren, og dermed endte Kamilla på en suveræn tredjeplads. 

Med de fire ryttere igennem omspring endte det med en sejr til hollandske Tom Schellekens, en andenplads til Hannes Ahlmann, mens Kamilla Ladefoged Rasmussen tog sig af tredjepladsen og Laura Baaring Kjærgaard fjerdepladsen. 

Se klassens start- og resultatliste her. 

Copyright Ridehesten.com
Vinderen blev hollandske Tom Shellekens i sadlen på Chella II de Laubry Z. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

 

 

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen