Top-ponyen Tim pensioneres

19-10-2016 12:32

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Den 20-årige pony Tim, som har bragt en masse ryttere med sig til tops, får nu lov at nyde et velfortjent otium i Danmark. Tim debuterede allerede som kun 6-årig ved EM for ponyer

Copyright Ridehesten.com
Tim og Anne Tange
Nyheden fortsætter efter annoncen

I Danmark har top-ponyen Tim blandt andet haft et godt toårigt samarbejde med den dygtige rytter Anne Fabricius Tange, der fortæller:

- Tim har betydet utrolig meget for mig! Det er med ham, jeg har haft mine største oplevelser rent konkurrencemæssigt - han gav mig 2 helt fantastiske og uforglemmelige år! Og så er jeg bare glad for at vide, at han nu er pensioneret og kan nyde sit otium i Danmark.

Sammen har Anne og Tim opnået mange flotte resultater - blandt andet DM guld for kategori I 2009 samt holdguld ved de nordiske mesterskaber 2010.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ewa-Lotta Nyström købte Tim som føl, med et mål for øje; nemlig at han skulle gå EM. Det er i den grad blevet opfyldt…

Som fireårig blev Tim solgt til den svenske rytter Emelie Nyreröd, hvor han allerede som 6-årig debuterede ved EM for ponyer. Samlet har Tim deltaget i mere end 10 europamesterskaber og repræsenteret hele fire forskellige nationer; Danmark, Sverige, Tyskland og Frankrig.

I dag lever Tim dog et mere stille pensionistliv hos 13-årige Cathrine Lygum i Frederiksborg. De tager sammen til mindre stævner, men med tanke på at Tim er 20 år, er det ikke længere aktuelt med de store stævner.

Kilde: Tidningen Ridsport

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen