Daniel bliver 3'er i World Cup Grand Prix! (video)

05-04-2019 17:38

Annika Knudsen Lorentsen

Tyske Isabell Werth opnåede i dag en suveræn førsteplads i Grand Prix-klassen i Göteborg, foran amerikanske Laura Graves og danske Daniel Bachmann Andersen som begge leverede utroligt flotte programmer

Copyright Ridehesten.com
Daniel og Blue Hors Zack. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Der var ikke fuld hus på tribunerne til dagens Grand Prix, men til gengæld bidrog det publikum der var mødt op til en fantastisk atmosfære, og modtog alle rytterne med store klapsalver. Det krævede heste med gode nerver at ride, ind i Scandinavium Arena, foran det begejstrede publikum.

Isabell Werth holdt hovedet koldt og leverede endnu engang en verdensklasse præstation og hun kunne dermed indtage førstepladsen i dagens Longines FEI World Cup-finale Grand Prix, mens amerikanske Laura Graves red sig til en flot andenplads.

Isabell Werth og Weihegold blev dagens vinder efter et flot program. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Vores danske dressurstjerne Daniel Bachmann Andersen leverede en fantastisk præstation og endte på en utrolig flot tredjeplads. Hør Daniel fortælle om sit ridt og tanker om morgendagens Kür i videoen nedenfor.

Efter klassen deltog rytterne i et pressemøde, hvor mange var interesserede i at høre om Zacks blinde øje, Daniel fortalte lidt om oplevelsen og om hvor cool Zack er på trods af manglende syn. Se hans udtalelse i videoen nedenfor.

Mange var på pressemødet desuden meget interesserede i hvordan Zack er påvirket af at være blind på det ene øje og her fortalte Daniel at han faktisk ikke oplever at det betyder ret meget for Zack.

Flot ridning hele vejen

Alle 18 ryttere i dagens Grand Prix-klasse leverede flotte præstationer og viste gode takter i deres programmer.

Første rytter på bane var irske Judy Reynolds og den 17-årige Vancouver K e. Jazz/ Ferro. Hun startede klassen stabilt ud, med et program der gav ekvipagen et resultat på 69.860 %.

Anden rytter på banen var den portugisiske Maria Caetano på den flotte skimlede Lusitano hingst Coroado e. Rubi/Xaquiro, parret red et flot program til 72.096 %.

Den næste på banen var uden tvivl en publikumsdarling, den svenske Tinne Vilhelmson Silfvén og Don Auriello e. Don Davidoff/ White Star. Tinne er en erfaren rytter med syv olympiske lege, syv verdensmesterskaber og seks World Cup-finaler i bagagen, og hun leverede også et super ridt der gav hende og Auriello en foreløbig førsteplads med 73.882 %.

Som fjerde rytter ind i Grand Prixen kom Tanya Seymour på oldenborgeren Ramoneur 6 e. Rohdiamant/ Alabaster. Det er Tanyas første World Cup-finale og her leverede hun et program hvor særligt piruetterne var rigtig fine. Hendes score endte på 66.739 %.

Femte rytter i dag var Olga Safronova fra Hviderusland, hun var til start på Sandro D Amour e. San Amour/ Rubinstein I. Det var også Olgas første World Cup-finale og hun endte med et flot resultat på 66.009 %.

Den næste rytter på banen var Yvonne Losos de Muñiz på Aquamarijn e. United/ Gribaldi. Hun havde desværre nogle fejl i hendes serier, men leverede flot passage og en super fri trav. Hendes program gav en score på 67.019 %.

Hans Peter Minderhoud kom på banen som den syvende rytter og han blev mødt af et begejstret publikum. Hans Peter var vinder af World Cup-finalen tilbage i 2016, som også fandt sted her i Göteborg. Han leverede et virkelig flot program, hvor særligt den frie galop skal fremhæves. Med en score på 75.326 % kunne han lægge sig ind i front af klassen.

Som ottende rytter på banen kom den unge franske Morgan Barbancon og Sir Donnerhall II e. Sandro Hit/ Donnerhall 11. Hun leverede flotte piruetter og passage, og endte med et flot resultat på 71.165 %.

Kasey Perry-Glass red på den danskavlede hest Gørklintgaards Dublet, de placerede sig på en flot 4. plads. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sidste rytter inden pause var den amerikanske Kasey Perry-Glass på den danskavlede Gørklintgaards Dublet e. Diamond Hit/ Ferro (opdr. Jørgen Ravn). Hun red et virkelig flot program, hvor hun leverede et gennemgående højt niveau. Særligt den sidste halvdel af programmet var virkelig godt, med flotte serier og piruetter. Hun endte med en score på 77.267 % og lagde sig dermed ind på førstepladsen halvvejs gennem klassen.

Helen Langehanenberg og Damsey kom på femtepladsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Første rytter efter pausen, med startnummer 10, var tyske Helen Langehanenberg, som tidligere har vundet World Cup-finalen, tilbage i 2013. I dag var hun til start på Damsey FRH e. Dressage Royal/ Ritual og de leverede et virkelig stærkt program og var lige ved og næsten, men endte med at lægge sig ind som nr. 2 med en score på 76.957 %.

Som nr. 11 på banen kom verdensetteren Isabell Werth fra Tyskland. Hendes utal af mesterskaber i bagagen har givet hende en enorm erfaring, og finalen i år er hendes 18. World Cup-finale. Isabell er taget til Göteborg som den regerende vinder af World Cuppen og igen i år red hun på Weihegold e. Blue Hors Don Schufro/ Sandro Hit. Hun leverede, på trods af en lidt spændt, men meget motiveret Weihegold, et program med mange højdepunkter. Det er ikke uden grund at Werth er blandt favoritterne til en World Cup-finale sejr igen i år, og i dag opnåede hun en score på hele 81.755 %. Dermed lagde den tyske ekvipage sig i spidsen af klassen.

Isabell Werth og Weihegold i aktion. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Næste rytter på banen var russiske Regina Isachkina, hun var til start på feltets yngste hest Sun Of May Life e. San Amour/ Rubiso N. Det er Reginas første World Cup-finale og hun red et fint program til en score på 66.289 %.

Det var også første World Cup-finale for den trettende rytter på banen, den amerikanske Adrienne Lyle. Hun var til start på den 12-årige hannoveraner Salvino e. Sandro Hit/ Donnerhall, og sammen leverede de en virkelig flot debut med et resultat på 75.326 %.

Daniel Bachmann Andersen og Zack leverede sammen et flot program. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Danske Daniel Bachmann Andersen kom på banen som dagens fjortende rytter sammen med hingsten Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz. Daniel og Zack deltog også ved World Cup-finalen sidste år, hvor de endte på en samlet syvende plads. I Grand Prix klassen i dag leverede parret et super flot program med særligt flotte 2’er changementer, piruetter og passagemomenter. Dommerne kvitterede med en score på 78.152 % og dermed kunne Daniel lægge sig ind på en foreløbig andenplads.

Som rytter nummer femten kom amerikanske Laura Graves, som var sidste års 2’er i World Cup-finalen i Paris. Hun red på Verdades e. Florett As/ Goya og sammen leverede de en pragtpræstation der gav ekvipagen en score på 80.109 % og dermed overtog parret Daniels andenplads, lige bag Isabell Werth.

Amerikanske Laura Graves kom på en flot 2. plads efter et sikkert program. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Næste på banen var tyske Benjamin Werndl og Daily Mirror e. Damon Hill/ Florestan I. Det er Benjamins første World Cup-finale og han leverede et flot resultat på 73.758 %.

Som næstsidste rytter kom endnu en publikumsdarling, nemlig hjemmebanerytteren Patrik Kittel på Delaunay e. Dr Doolittle 45/ Feinbrand. Han blev modtaget af enorme klapsalver fra hjemmebane publikummet og kvitterede med et flot program til en score på 76.304 og dermed en placering som nr. 6.

Sidste rytter var hollandske Emmilie Scholtens og den 14-årige Apache e. Ub 40/ Krack C. Sammen leverede de et flot program som gav dem et resultat på 75.745 %.

Se resultatlisten her.

Morgendagens Kür

I morgen eftermiddag kl. 16.00 afvikles World Cup-finalen i Kür, og rytterne skulle i dag ride med mere en 60 % for at kvalificere sig - dermed er alle ryttere fra i dag videre til i morgen.

Find start- og resultatlister for stævnet her.