Corbinians søster står i Danmark

29-03-2016 16:18

Den nyslåede World Cup-mester i springning, Corbinian der igår sejrede med Steve Guerdat i Göteborg, har en halvsøster i Danmark

Copyright Ridehesten.com
Avlshoppen Classic, der har samme mor som World Cup-vinderen Corbinian.

Da DV-avler Lene Ibsen kort før nytår på facebook proklamerede sit indkøb af en ny og spændende avlshoppe til sit stutteri af springheste, anede hun ikke, hvor god hendes nye hoppes halvbror var. Corbinian var heller ikke helt så kendt dengang, som han er fra i går, hvor han under schweiziske Steve Guerdat vandt Longines FEI World Cup-finalen i Göteborg.

Lene Ibsen havde solgt sin højt værdsætte avlshoppe Absolutely, men havde det ikke godt med en tom boks i avlshoppestalden. I sin søgning efter en ny avlshoppe faldt hun over en 8-årig rød westfalerhoppe e. Coupe de Coeur/ Pilot ved navn Classic. Hoppen er ud af en særdeles stærk hoppestamme med en stribe af statspræmiehopper adskillige generationer tilbage.

Da hun købte Classic havde dens halvbror Corbinian e. Cornet Obolensky med Steve Guardat været placeret i flere CSI5* i 2015 og været med på det schweiziske Nations Cup hold 2015. Bl.a. blev ekvipagen nr. 3 ved CSI*5 Paris og nr. 10 i World Cupkvalifikationen i London Olympia lige før jul.

- Moderen Primavera må vist betegnes som en superhoppe. Hun har seks afkom med egenpræstation i internationale konkurrencer, fortæller avler Lene Ibensen om moderen til hendes nye avlshoppe.

Primavera har to døtre, som begge er hingstemødre: Cilly e. Couleur Rubin er mor til Cornet Rubin e. Cornet Obolensky, og Cassandra e. Cornet Obolensky er mor til Darjeeling e. Diarado, som er stationeret på Celle.

- Classic er nu 9 år og har ikke selv gået sport, da hun blev skadet som føl. Hun har fået to afkom, som er 3 og 4 år. Planen er nu at ifole hende med Bøgegårdens Gladiola og så fremstille hende til kåring i Dansk Varmblod til sommer. Jeg har snakket en del med avleren, som har haft stor succes brug af Cornet Obolensky, så det vil jeg helt sikkert prøve næste år, hvis alt går planmæssigt, fortæller Lene.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev