– Centrum er min øjesten

02-04-2018 11:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Stjerneponyen Centrum på 20 år kan sin dressur. Ponyrytter Rebecca Holm Sylvest beskriver Centrum som sin bedste ven, og den udfordrende herre er også noget helt specielt. Centrum var med til at kickstarte Nanna Merralds dressurkarriere, og hun ejer stadig Centrum 

Copyright Ridehesten.com
Rebecca og Centrum til DM i holddressur for pony i 2016.

I centrum med Centrum. Dressurponyen der for alvor kickstartede Nanna Merralds imponerende dressurkarriere var Centrum e. Robin. Centrum er i dag 20 år og ejes stadig af Nanna Merrald.

Nu bliver han redet af Rebecca Holm Sylvest, og de to har bevist, at Centrum stadig er en af de bedste dressurponyer. I december vandt parret den indledende afdeling af Ecco Cup-finalen og sluttede samlet som nummer to med 73.208% i et nervepirrende tæt løb. 

Centrum er en udfordrende herre, som hurtigt skaber et bånd til sin rytter. I starten havde Rebecca Holm Sylvest svært ved at styre den. Og hun kunne knap nok skridte Centrum af. Heldigvis har Nanna Merrald været en rigtig god underviser, som har hjulpet ekvipagen til at opnå flotte resultater på dressurbanerne sammen. 

– Han er en speciel pony, og man skal kende ham, fordi han er teknisk svær at ride, men Nanna har hjulpet mig hele vejen. Centrum er bare min allerbedste ven, fortæller Rebecca Holm Sylvest. 

Læs meget mere om Centrum i magasinet Ridehesten april nummeret. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen