Dressurrytterne solidt i front af Nations Cup

16-07-2022 14:13

Trine Askjær-Jørgensen

Nanna Skodborg Merrald, Nadja Aaboe Sloth, Anna Kasprzak og Daniel Bachmann Andersen har i dag lagt flot ud med at ride Danmark i front af Nations Cup i dressur ved Falsterbo Horseshow i Sverige

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og den smukke, sorte hingst Blue Hors St. Schufro kom ind på femtepladsen individuelt. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne weekend er fire danske senior-dressurryttere til start i CDIO 4-stjernet Nations Cup ved Falsterbo Horseshow i Sverige, som løber over to dage og dermed afgøres i morgen, søndag. De tre meget garvede ryttere og den ene "debutant" på dette niveau har her til middag lagt rigtig flot ud med at ride Danmark i front af holdkonkurrencen.

Først på banen var Nanna Skodborg Merrald, der med stor succes har taget hele turen op igennem systemet som pony-, junior- og ungrytter til i dag at ride på absolut højeste niveau som seniorrytter med bl.a. OL-debut sidste år. Blue Hors-rytteren lagde flot ud med den i disse sammenhænge endnu urutinerede avlshingst Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/ Blue Hors Don Schufro. Sammen med hingsten red hun i dagens Grand Prix en flot tur til 72,326% og blev placeret individuelt som nummer fem.

Kort efter fulgte holdets debutant, Nadja Aaboe Sloth, der selv har uddannet sin vallak Favour Gersdorf e. Foundation/ Leandro (opdr. Inger Marie Andreasen) hele vejen fra unghest til Grand Prix (du finder en spændende artikel med Nadja i magasinet Ridehesten oktober 2021). De to red til 71,413% og blev individuelt placeret som nummer syv, altså lige præcis udenfor placeringsrækken.

Copyright Ridehesten.com
Nadja Aaboe Sloth og Favour Gersdorf blev individuelt nummer syv ved deres debut i Nations Cup. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Lidt senere fulgte garvede Anna Kasprzak, der ligesom Nanna Merrald også har taget hele turen op igennem systemet med stor succes og har erfaring med OL. Anna var til start på sin spanske hest Addict de Massa e. San Amour/ Maestro, med hvem hun red til 73,696% og en individuel tredjeplads.

Copyright Ridehesten.com
Anden bedste dansker i holdkonkurrencen var Anna Kasprzak med Addict de Massa. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Bedst af danskerne var endnu en erfaren rytter. Nok var Daniel Bachmann Andersen afsted med sin "andenhest", men med Zippo M.I. e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Steen Bo Larsen) vil han tydeligvis frem i verden. Senest havde de to i juni nogle flotte ture i Hagen, Tyskland, og igen i dag viste den kun 10-årige vallak, at han har masser at byde på til dressurens højeste niveau. Det blev til 75,043% og dermed en flot individuel andenplads.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kun en rytter sneg sig ind foran Daniel og Zippo, og det endda på en dansk hest, som Daniel selv har startet med stor succes. Med kun 0,218% mere red svenske Patrik Kittel og den store, røde vallak Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack7 Wolkentanz II altså til den højeste score i dag, nemlig 75,261%, og en individuel førsteplads.

Med danskere på anden-, tredje-, femte- og syvendepladsen var det danske hold overlegne på førstedagen af Nations Cuppen og ligger således solidt i front af holdkonkurrencen med i alt 221,065%. Mon ikke de tager sejren i morgen?

Anden bedst i dag var det hollandske hold, som samlet har 215,239%, og lige bag dem ligger det svenske hold med præcis 215,000%.

Resultat af dagens Nations Cup-Grand Prix.

Det foreløbige resultat af holdkonkurrencen.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen