Byrialsens heste til amerikanere

01-09-2013 11:45

Tre amerikanske dressurentusiaster erklærer, at de har indgået forhandling om at opkøbe John Byrialsens heste fra det forsømte Posadowo-stutteri i Polen

Inden for de seneste uger er hesteverdenen kommet i den danske dagspresse med en meget rystende historie, der også har nået fagpressen verden over. Det drejer sig om danske John Byrialsens stutteri Posadowo i Polen, hvor hundredvis af ungheste lever under kritisable forhold og adskillige er udsultede og døde.

Tre amerikanske dressurryttere er gået sammen med en række investorer for at købe en del af hestene fra Posadowo, men også fra Byrialsens danske stutteri i Skals. De tre dressurryttere er Karin Lipp, Tina Konyot og Shawna Harding. Konyot og Harding kendes fra den internationale dressurscene og har redet ved bl.a. WEG, OL og World Cup-finale med deres Come Back II-sønner, Calecto V og Come On II.

Karen Lipp udtaler til Dressage-News, at de er alvorligt bekymrede for de lidende heste og derfor forsøger at købe så mange som muligt. De står parat med en række europæiske stutterier, der kan tage hestene ind og få dem tilbage til fuld sundhed, inden det også er for sent for disse heste. Et officielt bud på hestene er afgivet i denne uge.

- Vores mål er først og fremmest at redde hestene, derefter placere dem i gode hjem og følgende vurdere, hvilke kan blive sportsheste, fritidsheste, avlsheste eller bare selskabsheste. Vi forsøger virkeligt at redde dem, der kan reddes. Mange af hestene på 4 og 5 år er hverken tilredet eller vant til at blive håndteret. Antallet af heste på stutteriet er simpelthen alt for uoverskueligt, fortæller Shawna Harding til Ridehesten.com. Hun har flere år forinden skandalen tilbudt at udvælge fem heste for at udanne og sælge dem.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald