Avl og sport i fokus på Hestekongressen

28-01-2017 08:49

Britt Carlsen

I dag afholder Landsudvalget for Heste sin årlige hestekongres, og der er mange spændende emner for ryttere og avlere på programmet. Ridehesten er på pletten

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hestekongressen 2017 afvikles på Comwell i Kolding. Der er sammensat et interessant program, så dagen byder på en god blanding af politik og ny faglig viden. 

Kongressen indledes om formiddagen med beretninger og debat. Beretningerne aflægges af formand for Landsudvalget for Heste Hans Marius Jørgensen og Jørgen Kold, der er chef for SEGES Heste. Her vil blandt andet de aktuelle ændringer af den nye hestelov blive et emne. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Man kan også vente med at indlede kongresbesøget til efter frokost. Her bliver der mulighed for at opdatere sin faglige viden om en række emner. Det er nogle af landets fremmeste eksperter på de respektive fagområder, der er oplægsholdere.
- Vi kommer bredt omkring med seks temaer, som er relevante for en rigtigt stor gruppe hesteholdere og hesteinteresserede, fortæller Jørgen Kold. 
- Blandt temaerne er, hvordan man laver det gode management omkring den folende hoppe. Det er dyrlæge Hanne Gervi Pedersen, som fortæller. Et andet tema handler om træningsskader og hvilke tegn, man skal være opmærksom på i den forbindelse. Det er dyrlæge Henrik Steen Andersen fra Hørsholm Hesteklinik, som er oplægsholder, fortæller Jørgen Kold. Man kan også blive klogere på lineær kåring og genomisk selektion, hvad rytterens vægt betyder for ekvipagen, genoptræning af hesten efter skader og om problemer med giftige planter i marken.

Se hele programmet HER   

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen