Bøgegården gemte på en overraskelse

19-04-2024 21:48

Her til aften inviterede Stald Bøgegården alle interesserede til deres årlige åbent hus, og det var som altid velbesøgt. Jørgen Schmidt kunne samtidig dele nyheden om, at en velkendt hingst er vendt tilbage til det sønderjyske

Klokken 18.00 åbnede Jørgen og Stinna Schmidt dørene til Stald Bøgegården i Bolderslev, hvor folk fra nær og fjern lagde vejen forbi for at opleve hingstefremvisning.

Jørgen og Stinna startede aftenen med at sige et par ord, hvorefter Flemming Schultz tog ordet og guidede de fremmødte solidt gennem aftenens fremvisning, hvor der var et rekordantal publikum.

Først hingst, der blev fremvist med Jacob Theodor Schmidt i sadlen, var Bøgegårdens Zion e. Bøgegårdens Zidane/ Bøgegårdens Quidam, opdrættet og ejet af Stina og Jørgen Schmidt, som ved årets hingstekåring i Herning blev tildelt 1-års avlsgodkendelse inden afprøvningen i efteråret. Under Jacobs kyndige vejledning fik publikum også mulighed for at se Syvhøjegårds Unforgetable S DWB e. Untouchable/ Cassini I/ Caletto I springe let og ubesværet over de høje forhindringer.

Nykårede Bøgegårdens Halligo Z e. Halifax Van Het Kluizebos/ Comilfo Plus Z blev også fremvist i alle tre gangarter af Line Hansen, som efterhånden har redet en hel del af de unge heste på Bøgegården.

Bøgegårdens Comann e. Cristallo I/ Bøgegårdens Quidam (opdr. Stina og Jørgen Schmidt) blev sidste sommer solgt til Thomas Velin. Kort tid efter, at hingsten flyttede til Nordsjælland, kom han desværre til skade, men Thomas fremviste ham i alle tre gangarter, mens han fortalte om, hvor meget han tror på Comann i sporten fremover.

I foråret lykkedes det Bøgegården at lave en aftale med Thomas Velin omkring 22-årige BWP-hingst Chopin van het Moleneind e. Quick Star/ Darco/ Codexco. Hingsten har sprunget 160 cm og har på dette niveau flere internationale placeringer med Thomas, og som 15-årig var Chopin van het Moleneind en del af det danske hold ved EM 2017 i Göteborg og på det vindende Nations Cup-hold i Uggerhalne samme år.

Dagens sidste hingst, som blev fremvist, var ikke hvem som helst. Ind i ridehuset kom Bøgegårdens Gladiola e. Bøgegårdens Graf's Stakkato/ Bøgegårdens Apollo med Jacob på ryggen, og her kunne Jørgen afsløre, at det også er den fremtidige rytter på hingsten. Bøgegården solgte i 2021 halvdelen af Gladiola til Frandsbjerg Horses, som med Lars Nørgaard Pedersen i sadlen er tredobbelt Danmarksmester, årets hingst i 2022 og deltager ved EM i 2023. Den er nemlig blevet købt tilbage og skal fremover være læremester for blot 19-årige Jacob, som allerede nu har opnået stor erfaring på springbanerne.

Det var tydeligt, at Jørgen kunne afsløre den hemmelighed med stolthed i stemmen, og man kan høre ham fortælle mere i videoen herunder.

Copyright Ridehesten.com
Der var pølser og brød til alle fremmødte - og køen var lang. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Da hingstefremvisningen var overstået, kunne de fremmødte gå udenfor og nyde det fantastiske vejr. Her blev der serveret sønderjyske ringriderpølser, hvor man kunne hilse på hestene i stalden, få en snak med andre fremmødte eller få en snak med Jørgen Schmidt om eventuelt hingstevalg.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner