Flere generationer i Herning

05-03-2015 12:51

Anne-Sofie Schou Munk

Jørgen Schmidt og Hans Jørgen Hoeck har begge fået hjælp for første gang, af deres ældste sønner i ringen i år

Når Jørgen Schmidt fra Bolderslev drager til Herning i marts har han hele familien med. De hjælper alle til med deres 9 medbragte heste, nogle er af egen avl, andre er købt ind til stutteriet, som bl.a. Era Dark Legend som blev indkøbt på DV´s Elitefølauktion.  Jørgens mor Irma sørger dog udelukkende for forplejning til menneskerne og opvarter hele familien.   

Familien Schmidt har været med i Herning helt fra begyndelsen. Først Theodor, Jørgens far, senere Jørgen(37), der har deltaget aktivt, siden han var 10 år. I år var det så Jacob Theodors(10) tur til at være i ringen med sin far. Jeppe på 7 år må vente lidt, men han vil også hellere spille fodbold. Han elsker dog også at være i Herning, fordi familien bor i campingvogn, og han får fri fra skole allerede onsdag.  Jacob spiller ikke fodbold, men som den ægte sønderjyde han er, elsker han ringridning og springer lidt på sin II’er pony. I år har Jacob fået tjansen bagved de unge hingste, hvor han hjælper sin far med, at få dem til at vise sig fra deres bedst mulige side i ringen.

Det har Anders Hoeck på 12 år også. Anders og hans far Hans Jørgen fra stutteri Hesselhøj, er afsted alene ” på en rigtig mandetur”, som Hans Jørgen kalder det. De har travlt, de har 12 heste med, så selv med et dygtigt personale, er der meget at se til. Hans Jørgen og Jacob er især spændte på hvordan Hesselhøj Donkey Boy klarer sig, for ham har de avlet selv.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen