Helgstrand taler ud om Donkey Boy

25-10-2022 19:04

I juni måned kom avlshingsten og Grand Prix-hesten, Hesselhøj Donkey alvorligt til skade, og der har over sommeren verseret forskellige rygter om ulykken, så nu beretter Helgstrand Dressage i en pressemeddelelse, hvordan det forløb, fra skaden blev opdaget

Copyright Ridehesten.com
Hesselhøj Donkey Boy. Foto: Ridehesten.com/Tine Luther
Nyheden fortsætter efter annoncen

Pressemeddelelsen fra Helgstrand Dressage lyder således:

Hos Helgstrand Dressage er vi den seneste tid blevet konfronteret med forskellige versioner og mytedannelser omkring omstændighederne ved skadens indtræden, i et omfang der gør, at vi finder behov for at offentliggøre faktum omkring skadens indtræden, der var som følger:

Donkey Boy er i forsommeren 2022, som i tidligere år, hver dag på luftefold. Det sker efter aftale med ejer i form af ophold på paddock. Paddocken er en udendørs fold med sandbund, hvor hingsten går alene, men har kontakt til andre heste.

Skaden indtrådte 29. juni 2022, hvor Donkey Boys faste rytter, Anne-Mette Strandby, under en skridttur på hingsten Rockabye ved 15-tiden konstaterede, at Donkey Boy løb meget mærkeligt rundt i den midterste paddock bag stald 4, hvor der ligger 9 ens paddocks.

Anne-Mette tilkaldte øjeblikkeligt sin groom Pernille Keinicke og staldchef Line Dambo , og det blev med det samme klart, at Donkey Boy havde en skade på venstre bagben, idet han ikke ville støtte på det og at han havde smerte, som gjorde at han løb rundt i paddocken i panik.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der blev omgående ringet til en dyrlæge fra Højgaard Hestehospital, som har en afdeling i Uggerhalne. Inden for 20 minutter ankom der 2 dyrlæger, Lisa Coulthard Smith og Louise Maagaard Olsen. De gav ham beroligende og smertestillende og prøvede at konstatere om der var noget brækket, hvilket de ikke kunne konstatere, men eftersom de tvivlede og ikke kunne afklare det med sikkerhed blev dyrlæge Helene Brassøe ligeledes fra Højgaard Hestehospital tilkaldt. Hun kunne ej heller med sikkerhed konstatere, via mobilt scanning- og røntgenapparat, at der var noget brækket.

Da hesten ikke ville eller kunne støtte på venstre bagben beordrede dyrlæge Helene Brassøe, at hesten skulle transporteres til Højgaard Hestehospitals hovedafdeling på Fyn til videre udredning og behandling.

Hesten blev indtapet og der blev lavet en åbning i paddocken i det hjørne, hvor hesten stod. Vores chef for bygninger og materiale Jørgen Gadensgaard brød paddocken ned. I mellemtiden blev en bil kørt op mellem paddocks, således at hingsten kunne hjælpes direkte ind i bilen, uden at skulle gå mere end 2-3 meter. Under hele forløbet med læsning og behandling var COO Per Jensen til stede.

Hesten blev bragt til Højgaard Hestehospital på Fyn af Pernille Keinicke og Line Dambo og er fortsat under rekonvalescens. Dens fremtidige status som ridehest og/eller avlshingst er afhængig af det videre forløb, der således afventes.

Alle myter om at hesten skulle være blevet beskadiget på vej til tapning, under eller i forbindelse med tapning og i den forbindelse skulle være løbet fra sin groom er ikke korrekte. Helgstrand Dressage tapper ikke om eftermiddagen. Vores chef for tapperiet Christian Springborg kan bekræfte det. Der er således 8 vidner på ovenstående forløb.

Copyright Ridehesten.com
Anne-Mette Strandby Hansen og Hesselhøj Donkey Boy. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen