Bøgegårdens Apollo Årets Hingst

08-03-2015 15:10

Britt Carlsen

Det blev helt velfortjent den internationale springhingst og superfar Bøgegårdens Apollo fra Bøgegården det blev udnævnt til Årets Hingst

Copyright Ridehesten.com
Bøgegårdens Apollo blev udpeget til fløjhingst, og han ses her med hele familien fra Bøgegården - det var Theodor Schmidt (ved hingstens venstre side med pokalen - som i sin tid købte hingsten til Danmark.

Traditionen tro udnævner Dansk Varmblod hvert år i forbindelse med kåringen Årets Hingst en hingst der har sat sit positive præg på avlen og sporten via talentfulde afkom. Det er i høj grad tilfældet med årets prismodtager Bøgegårdens Apollo.

Årets hingste er nu 17 år gammel, han fik bedækningstilladelse i 2001 med over 900 points i springning ved materialprøven. Han var fløjhingst i holdet af springbetonede hingste. Han bestod ikke sin 10-dages prøve pga. for knap skridtbevægelse. Det blev dog hans suveræne springegenskaber der sejrede, sagde Poul Graugaard om Årets Hingst Bøgegårdens Apollo, og det blev fuldt af jubelråb fra publikum.

Han er efter Accord II, og han blev hentet til Bøgegården af Theodor Schmidt der dermed viste han var på forkant med springhesteavlen i Dansk Varmblod. Hingsten er ejet af den internationale toprytter Emilie Martinsen, og hun deltog med ham med succes ved EM i Madrid.

Hans mange særdeles velspringende afkom har kunnet opleves på springbanerne rundt om i landet, men hans internationale kom ved WEG i Normandiet, hvor den velspringende hoppe Bøgegårdens Appolonia med en 22 årig østrigsk rytter i sadlen sluttede på en flot individuel 20. plads.

-Håbet er at flere danske opdrættere i de kommende år vil gøre brug af denne fremragende hingst, sagde Poul Graugaard bl.a. og så fik familien på Bøgegården et flot maleri af hingsten skabt af Dansk Varmblods pressechef Thomas Bach Jensen samt et deluxeophold på Gilleleje Badehotel til Stina og Jørgen Schmidt.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner