Blue Hors følaften og fødselsdag

11-05-2024 10:03
Avl

Når Blue Hors sidst på måneden holder deres årlige følaften, bliver det samtidig en fejring af Blue Hors Zacks runde fødselsdag

Copyright Ridehesten.com
Mange hingste er igennem tiden blevet præsenteret foran hingstestalden i Randbøl under den årlige følaften. Her er det netop Blue Hors Zack. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Onsdag den 29. maj 2024 fylder en vis herre 20 år. Blue Hors Zack blev født på denne dato hos opdrætterparret Wilschut i Holland og blev små tre år senere fløjhingst i KWPN under navnet Zagreb. Her blev han erhvervet af Blue Hors og blev efterfølgende kåret i Dansk Varmblod, hvor han sidenhen i en ung alder blev elitehingst og herefter Årets hingst.

Med tiden har Blue Hors Zack vist sig at være en af de allermest betydningsfulde dressurhingste i dansk avl og har ved siden af sin markante avlskarriere også haft en international sportskarriere og var i 2022 med til at vinde VM-holdguld for Danmark i Herning.

Avlsmæssigt markerer han sig som far til internationalt efterspurgte sønner, der har bidraget til, at Zack har grundlagt sin egen hingstelinje. Han har også både avlet fremragende hopper i stort antal samt dressurheste, der har klaret sig på internationalt topplan – som fx Blue Hors Zepter, der har været med til vinde individuelle og holdmedaljer for Danmark.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fejringen af Zack sker under den årligt tilbagevendende begivenhed Blue Hors Følaften, der i sin tid startede som et hyggeligt arrangement, hvor der blev fremvist lokale føl og føl efter hopper, der var til bedækning. Arrangement er fortsat hyggeligt, selvom det er vokset siden de første følaftener.

Det er en aften, hvor avlere kan se en række udvalgte føl efter Blue Hors' hingste og på den måde danne sig indtryk af den enkelte hingsts nedarvning, og hvilke hopper den passer bedst til.

Programmet for den 29. maj 2024 lyder således:

  • 17.30: Grillpølser og fadøl/sodavand
  • 19.00 (ca.): Hingstene på fastbund
  • 19.45 (ca.): Fremvisning af udvalgte føl
  • Derefter fødselsdagskage

Arrangementet, der er gratis, finder sted på Blue Hors' "gamle" faciliteter i Randbøl.

Copyright Ridehesten.com
Aftenens højdepunkt sker selvfølgelig, når de fremmødte stimler sammen ved "udsigtsbanen" for at opleve de mange skønne føl. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen