Blog: Med efterskolen til Hingstekåring

20-03-2018 06:05

Michelle Tovgaard

Ridehesten Juniors blogger Michelle har endnu engang haft en fantastisk oplevelse sammen med Tronsø Efterskole. Læs alt om deres tur til Herning

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg har efterhånden været afsted et utal af gange til hingstekåring i Herning. Hvert år er jeg kommet forbi Tronsøs stand, og tilmeldt mig deres konkurrence om at komme med på deres ride lejr - dog uden held. I år tog jeg afsted sammen med efterskolen på en såkaldt linjedag.  
 
Linjedage
Vi har haft en del forskellige linjedage. En dag, var hele hestelinjen på Blue hors, hvor de forskellige ansatte fortalte om  stedet osv. Kort sagt er en linjedag en dag, hvor hele hestelinjen er samlet til et arrangement. Denne gang var det så hingstekåring i Herning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Herning
Der kom en bus og hentede os omkring 9. Da vi ankom til Herning blev vi sluppet løs. Vi var nogle stykker, som havde aftalt at følges ad. Jeg førte an, og afsted det gik. Ind og se lidt springning var første valg. Jeg har altid haft super nemt ved at finde rundt, så afsted det gik mod hal E. Til hingste kåringen er der altid mennesker over alt. Så ens tålmodighed kan godt komme lidt på prøve, når der lige er en rytter man gerne vil nå at se ride i den hal som er langt væk.

Atmosfæren i messehallerne er helt vild fantastik, suset når nogen rider på banen, klapsalverne osv. Det bedste af det hele, er at man kan få sagt ”hej” til alle sine forskellige ride veninder som man ikke ser så tit. Dagen gik lyn hurtigt, og en masse god ridning blev set. År efter år kommer der flere og flere ryttere fra udlandet og deltager. Det er helt vild fedt at sidde, og se på alle de forskellige typer heste som de sidder på, og ikke mindst, hvor forskelligt rytterne rider.  
 
DM i hest 
Om lørdagen var jeg og 3 andre kommet videre til finalen i DM i hest, som skulle afholdes i Boxen. De sidste 14 dage havde vi siddet på værelserne og læst lidt op - omkring alt lige fra de største sportsresultater, til kåringsreglerne eller sygdomme hos heste osv.  
DM i hest er en altvidende quiz omkring dansk varmblod og heste generelt. Man deltager i en indledende runde,  hvor man besvarer en masse spørgsmål på nettet, hvorefter de 5 bedste hold går videre til finalen.  
 
De 5 hold blev eskorteret hen til ét af mødelokalerne i Boxen, hvor vi så fik en ordentlig stak papirer i hånden med spørgsmål, og derefter skulle vi ellers bare i gang. Efter som vi havde færdiggjort vores besvarelse, fik vi adgang til alle haller. Vi gik rundt og hyggede os, så lidt ridning osv. Klokken 14 ville de offentliggøre vinderne. Vi gik spændte hen til ung i dv’s stand. Vores hold endte på en anden plads, hvor vi fik nogle fede præmier fra Nathalie horsecare og fra NAF. Vi var alle overvældede over, hvor fine ting vi fik, og alle tingene kan 100% bruges.  
 
Efter sådan en weekend, hvor man har set en masse ridning. Så glæder man sig altid til at komme ud til sin egen lille hyp, og man kan nærmest for abstinenser for at komme afsted. Derfor var det en stor fornøjelse at komme ud på efterskolen igen til nogle glade heste, som bare ville ud og gå til ridning. Jeg er i hvert fald klar til Herning næste år, måske endda som deltager, hvis alt flasker sig vel.

Info

Om JUNIOR blogger Michelle Tovgaard

Jeg er en 16 årig pige ved navn Michelle Tovgaard. Jeg bor i Vejle, men går pt på tronsø skolen sammen med mine to heste, som går MB i spring. Igennem denne blog vil jeg beskrive livet på efterskole med hestene, og alle vennerne.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen