Intet stævne uden hjælpere

16-08-2020 09:01

Rikke Arkesteijn

Sådan lyder det når stævnearrangørerne går i gang med at arrangere stævner. For ikke ret lang tid siden var jeg med som hjælper til et stævne, og jeg vil i dette blogindlæg fortælle, hvorfor jeg synes det er en rigtig god ide at melde sig som frivillig hjælper

Copyright Ridehesten.com
Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I forbindelse med at et stævne skal arrangeres og ikke mindst afholdes, kræver det, at der melder sig nogle frivillige hjælpere.

Uden nogle hjælpere vil det ikke være muligt at gennemføre et stævne. Du har måske læst i et af mine andre blogindlæg om, hvor vigtigt det er at rytteren har en eller flere hjælpere med på stævnedagen, men dem jeg skriver om her, har en helt anden opgave.

Når man er hjælper for stævnearrangørerne, får man hver især en opgave på stævnepladsen eller på ruten. Det kan for eksempel være dyrlægeskriver, tidtager i start/mål, stå i sekretariat/madbod eller sidde ude på ruten og kontrollere, at alle ryttere kommer forbi.

Der er som sagt mange forskellige opgaver, som skal besættes, for at stævnet kan fungere. Det lyder måske umiddelbart kedeligt at skulle bruge en hel dag på f.eks. at skrive af hvad dyrlægen siger, men man kan faktisk få rigtig meget ud af det.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvis du for eksempel godt kunne tænke dig at lære lidt mere om distanceridning, og egentlig ikke helt har mod på at springe ud i det, så kan en hjælperopgave være ideel. På sådan en dag har man mulighed for at mærke stemningen på stævnepladsen, og få en fornemmelse af hvor hyggeligt det er at være til et distancestævne!

Man har også mulighed for at snakke med en masse mennesker, som har styr på hvad distanceridning er, og der vil altid være tid til at stille spørgsmål i løbet af dagen. Som sagt er det frivilligt arbejde, men som regel er der fuld forplejning i løbet af stævnet.

Da jeg selv for ikke ret lang tid siden var hjælper til et stævne, havde jeg fået den post at være dyrlægeskriver. Her står man med hver rytters dyrlægekort, og så skal man skrive de ”værdier” dyrlægen giver hesten. Det var super hyggeligt, og vi fik set en masse flotte heste i løbet af dagen. Som man kan se på billedet, er det mig, dyrlægen, rytteren med hesten, og én hjælper der er inde i dyrlægeområdet. Det er altid tilladt at have én hjælper med inde til dyrlægekontrollen, men man må som rytter også gerne selv gå derind, bare hesten er med!

Så hvis du kunne tænke dig at være hjælper til et stævne en gang, så er det bare med at henvende sig til stævnearrangørerne. Jeg er sikker på, at de vil være ovenud glade for en ekstra hånd eller to!

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner