Blog: Virtuelt distanceridt var en succes

10-05-2020 07:00

Rikke Arkesteijn

Det er efterhånden rigtig lang tid siden, at vi sidst har været til stævne. Vi savner det rigtig meget, og jeg kan også mærke på hestene, at de har alt for meget energi og har virkelig brug for at komme ud og bestille noget! Heldigvis var der en dansk distancerytter, som fik en rigtig god idé. Læs med her og hør mere.

Copyright Ridehesten.com
Rikke Arkesteijn. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er efterhånden rigtig lang tid siden, at vi sidst har været til stævne.

Heldigvis var der en dansk distancerytter, som fik en rigtig god idé. Der blev oprettet en begivenhed ved navn ”Corona Ridt”, og her havde en dansk distancerytter arrangeret et virtuelt distanceridt.

Det gik ud på, at man meldte sig til i enten klasse 1 (7-10 km) eller klasse 2 (22-28 km). I klasse 1 var der en hastighedsbegrænsning på 3-8 km/t, og i klasse 2 skulle man ride mellem 8-12 km/t gennemsnitligt.

Startnummer blev tilsendt på e-mail, og når man var færdig med at ride, så sendte man bare et screenshot fra f.eks. Endomondo eller Equilab, som jeg bruger, for at bevise at man har gennemført ridtet.

I løbet af det næste stykke tid vil der så blive sendt en roset med posten, til alle dem som har deltaget (og det var altså over 600 ryttere!!). Så vi havde egentlig ikke nogen undskyldning for ikke at hoppe op på hesten og komme i gang.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg havde tilmeldt mig i den lange klasse og min mor i den korte klasse. Så snart jeg fik fri fra arbejde, kørte vi ud med traileren et sted, hvor det er rigtig dejligt at ride. Her red vi først en runde på 9,3 km., og så læssede min mor ponyen og kørte hjem.

Jeg var jo ikke helt færdig endnu, så jeg vendte om med Sadeeq og red hele vejen hjem til mig selv. Det blev ca. 24 km., så det var jo perfekt! Man kunne virkelig mærke på Sadeeq, at han bare nød at galopere derudaf gennem den flotte skov, det var som om han kunne blive ved for evigt.

Det var virkelig dejligt at komme ud og lave noget igen, hvor det duftede en lille smule af stævne. Bare det at vi havde nummervest på, gav lige lidt ekstra stævne-følelse. Heldigvis var vejret med os, og det var virkelig flot at ride i den nyudsprungne skov fyldt med fuglekvidder og rådyr.

Hvis du selv kunne tænke dig at prøve noget lignende, så er Skive Pinseridt lavet om til ”Corona Pinseridt”. Her er det arrangeret på samme måde, og der er 3 forskellige klasser. Du kan bare søge på ”Corona Pinseridt 2020” på Facebook, så skulle det meget gerne komme frem.

Endnu engang tusind tak til arrangøren af ”stævnet”, det er virkelig et godt initiativ.

// Rikke Arkesteijn

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner