Lars Mars
Det skaber et godt ”rum” hvor der er en tydelig forskel på "Forældre-Barn-rollen", og "Hjælper-Rytter rollen":
Der er mange følelser involveret mellem forældre og ”barn”
Derfor kan der let opstå en anspændt stemning mellem ”barnet/rytter” og forældre – fordi at begge parter har følelserne ”hængende uden på tøjet” – der skal altså ikke meget til, for at ”sige noget forkert” - eller at noget kan ”opfattes anderleders end det er ment”.
Jeg høre og ser ofte på stævnepladserne, at ”bølgerne kan gå højt” – og for mange er det blevet en fast del af deres ridesport – og det er på ingen måde godt for hverken udviklingen, præstationen, eller at skabe gode oplevelser.
I et team hjælper man hinanden - og gør hinanden gode - både som rytter og som ”hjælper”.
Når I taler ridning – så prøv at forestille jer - at I tager en kasket på, hvor der står ”RIDNING” på – nu er det kun ridningen det drejer sig om – og IKKE ANDET.
I et team kan man skabe et trygt ”rum” hvor man kan være mere konkret – uden at det bliver misforstået – fordi at der er klare aftaler om, at alt det der bliver sagt, er for at opnå de bedste oplevelser - både med ridningen, og at være sammen - uanset resultater og placeringer.
Kommunikation
Kommunikation er afgørende for et godt TEAM – snak stille og roligt sammen, og fortæl hinanden hvad I har brug for:
Lav klare aftaler – og afstemte forventninger
Det skaber tryghed for begge parter - når der ikke skal tages større valg eller diskussioner til træning eller ved stævner.
Forvent ikke noget – hvis du ikke har sagt hvad du forventer
Når vi sammen aftaler og planlægger det hele hjemmefra, skabes der både tryghed og ro i hovedet hos både hjælper og rytter.
Undgå at ridningen bliver lidt for ”Alvorlig”
Alvorligt: Har ikke noget med seriøs at gøre – Alvorligt: Stresser hjernen – Seriøs: Gør os klar.
Ros hinanden i teamet
Prøv at fokusere på:
Når vi fokusere på GLÆDEN - påvirker vi vores “belønnings-center” - på samme måde som når vi spiser noget som vi godt kan lide - det skaber ro og overskud og hjerne.
Sig: ”VI” og ikke du – det giver en rigtig god fællesskabs følelse
Mentaltræner i jeres team
Der er store fordele for både ”forældre og barn” / ”hjælper og rytter” ved at bruge kompetent hjælp udefra til optimering af teamet, og til det mentale-områder.
Mange føler at der skal være noget galt, før man vælger en mentaltræner – men det er meget lettere for begge parter (”barnet/rytteren” og forældre), at der kommer en udefra, uden at der er familiefølelser involveret – både mht. endnu mere udvikling og gode oplevelser, eller til håndtering af eventuelle udfordringer.
Vær opmærksom på at det hele hænger sammen – og har en stor betydning for hinanden
RIGITG GOD FORNØJELSE MED AT FÅ SKABT JERES OPTIMALE TEAM – MED KLAR KOMMUNIKATION OG AFSTEMTE FORVENTNINGER
I kan læse meget mere om mine forslag til optimering af rytteren, og hjælp til mental-sundhed – samt optimering til sund udvikling og præstation:
På min blog på Ridehesten.com HER
På min hjemmeside: WWW.RYTTEROPTIMERING.DK HER
Med sportslig hilsen
Lars mars
Mental- og fysisk træner samt optimering