Livet som dyrlægestuderende

08-05-2019 14:06

Diane Dinesen

Det er ved at være lidt tid siden I sidst har hørt fra Diane Dinesen, men her kommer et nyt blogindlæg om hestene og livet som dyrlægestuderende

Copyright Ridehesten.com
Find 2 heste, dette er bare halvdelen af folden som Sava og Surprice er på de næste 4,5 måned.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er ved at være længe siden I har hørt noget til Sava, Cherie og hende den dyrlægestuderende.

Frygt ej - Nu får I et blogindlæg.

Hestene

Nu er det endelig begyndt at blive lidt forår og græsset er begyndt at vokse. Det betyder også at hestene kan få lov at komme på græsfolde.

For mine to hestes vedkommende betyder det at det skal til Nordby Bakker på Samsø, hvor de får en fold på 4 hektar med bakker og skov. Her skal de bo indtil september måned.

Den eneste luksus ved ikke at kunne ride på mine to heste (Surprice 21 år med gigt og  Sava 2 år til juni) må være at jeg kan tillade mig at give dem verdens længste og bedste sommerferie.

Copyright Ridehesten.com
Sava og Surprice på deres nye sommerfold

Hvis der er nogen af jer som ikke har været på ferie på Samsø, så vil jeg virkelig anbefale det! Her er fantastisk natur og masser af mulighed for at ride i bakker eller ved strand. Der er mulighed for sommeropstaldning på rideskole herovre, eller lån af fold i bakkerne som jeg har gjort.

Copyright Ridehesten.com
Sava i fuld galop - hendes nye yndlingsbeskæftigelse er at følge efter mig i bilen langs hegnet.

Sommerfold betyder selvfølgelig også at træningen af Sava er gået en smule i stå, fordi hun får lov at have helt ferie. Men bare rolig - jeg har samlet lidt gode tips til træning af unghest til jer som kommer i de næste blogindlæg.

Sava har selvfølgelig brugt vinteren på at træne med falke og falkelokker. Dette kommer der også en video af til jer i et senere blogindlæg.

Copyright Ridehesten.com
Her kan I lige få et lille sneak-peak af Sava sammen med den Afrikanske Lannerfalk Lola.

Studiet til dyrlæge

At læse til dyrlæge betyder man har en utrolig travl hverdag. Jeg har brugt efteråret og vinteren på at lære om dyrens immunsystem og immunceller. Hvornår reagerer hvilke celler?

Hvordan beskytter kroppen sig egentlig overfor bakterier og parasitter? Jeg har også lært noget om hvilke mikroorganismer der faktisk kan gøre dyrene syge. Hvilke bakterier kan angribe en ko, gris, høne, hest, hund eller kat?

Hvornår skal man bekymre sig om orm og hvordan skal man undgå det?

Hvilke virus er farlige og hvorfor?

Der er netop rullet en nyhed ind på min telefon omkring en ung kvinde i Norge, som er død pga. rabies virus. Hun blev bidt af en hund på sin ferie til udlandet og blev pludselig syg flere uger efter biddet. Mine dybeste tanker går til hendes familie. Det er frygteligt at hun er død af det.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dette er fordi rabies er en helt særlig type virus der vandrer via nerverne og ender oppe i hjernen, før man bliver syg af den.

Sådan noget er ekstremt vigtigt at lære som dyrlæge (og læge), da det har stor betydning for forebyggelse og bekæmpelse af sygdomme. Jeg afsluttede begge fag med nogle gode eksaminer.

Fra februar til april har jeg lært om statistik og epidemiologi.

Jeg dumpede statistik ….

Jeg er ikke flov over at sige det - og hvis du selv sidder i situation lige nu, hvor du er ved at forberede dig til en eksamen eller har prøvet at dumpe før, så bare rolig. Det sker for os alle sammen og man kan ikke være perfekt altid.

Verden er blevet så præget af karakterræs og ”mig, mig, mig”-kulturen. Jeg syntes det er for meget.

Det er træls for mig at dumpe en eksamen fordi det betyder jeg må tage en re-eksamen i august. Øv, der røg lidt at min sommerferie!

Nu har jeg netop opstartet 2 nye fag:

Farmakologi (læren om medicin)

Mikrobiologisk fødevaresikkerhed (hvilke bakterier er i vores madvarer og hvordan undgår vi det)

Nu handler det om at tegne, tegne, tegne for at lære det hele udenad. Men et lille budskab til alle; det er helt okay at man ikke kan huske alt. Så længe man har gjort hvad man kunne for at følge med, så kan man ikke forlange mere.

Et lille trick jeg er begyndt at sige til mig selv:

”Hvad har jeg gjort i dag for at komme et skridt tættere på mit mål?”

Den sætning er motiverende for mig, for jeg vil så gerne kunne sige noget jeg har gjort og dermed får jeg faktisk gjort lidt mere end jeg plejer.

Tusind tak fordi du læste med.

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen