Bliv klogere på hestens foder

05-01-2023 06:27

Trine Askjær-Jørgensen

Foderagronom Eva Lind Gleerup fra Erhvervsakademi Aarhus har i projektet ”Er havre davre – fra viden til handling ” indledt et samarbejde med verdens førende frøvirksomhed DLF og analysefirmaet Eurofins, som skal øge vidensniveauet om grovfoder og græs til heste blandt danske hesteejere

Copyright Ridehesten.com
Foto: Adobe Stock

– Hesteejere bliver nemt usikre på, hvordan de skal fodre deres heste, og med rette, for de færreste hesteejere er professionelt uddannet i at holde og fodre heste, siger agronom og lektor Eva Lind Gleerup fra Erhvervsakademi Aarhus.

Det sker ofte, at hesteejerne søger svar på deres mange spørgsmål på sociale medier som f.eks. i Facebook-gruppen ”Spørg Hesteagronomerne”. Her lyder nogle af de ofte stillede spørgsmål: Hvilket hø skal jeg vælge til mine heste? Hvorfor er der forskellige græsarter på en mark? Bliver min hest forfangen af at spise kløver? Er smørblomster giftige for heste?

Forskningsprojektet ”Er havre davre – En afdækning af danske hesteejeres viden om fodring” bekræfter, at danske hesteejere halter bagefter deres nordiske hestekolleger, når det gælder viden om fodring af heste.

Demomark vil øge vidensniveauet
Manglende viden om fodring af heste kan føre til utilsigtet forkert fodring og derigennem til nedsat livskvalitet og sygdomme hos heste. Derfor har Eva Lind Gleerup og agronom Tom Vestergaard fra DLF etableret en demomark i Ry.

Demomarken er opdelt i ni græsparceller, som er udsået med forskellige græsblandinger samt forskellige græs- og urtearter. I foråret/sommeren 2023 åbnes der for gratis guidede græsrundvisninger – sæt kryds i kalenderen den 26. maj allerede nu, så du kan deltage.

Senere på sæsonen, når græsset er høstet, vil grovfoderanalyser afsløre...

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder artiklen i magasinet Ridehesten januar 2023 s. 26-31.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner