'Best Athlete Award' til Peder Fredricson

18-11-2021 09:52

Christine Krogh Frausing
Skribent

I går blev der i Antwerp, Belgien, uddelt priser under FEI's Award Show, hvor der grundet Covid-19 både blev fejret vindere fra sidste år, samt vindere fra i år, 2021. Peder Fredricson tog den eftertragtede 'FEI Best Athlete Award' 

Copyright Ridehesten.com
Peder Fredricson. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 13. version af FEI Wards blev i går afviklet i Antwerp, Belgien, hvor alle de eftertragtede priser blev uddelt, skriver FEI. Da der sidste år ikke var mulighed for at fejre vinderene, grundet Covid-19, blev vindere fra 2020 ligeledes fejret. 

Priserne der skulle uddeles var i følgende kategorier; Best Athlete, Rising Star, Solidarity, Best Groom og Against All Odds. Nomineret til 'Best Athlete' var, Peder Fredricson (Springning), Julia Krajewski (Military), Jessica von Bredow-Werndl (Dressur) og Sir Lee Pearson (Para Dressur). 

Fredricson tog sejren

Peder Fredricson endte med at vinde prisen Peden Bloodstock FEI Best Athlete Award, og da han ikke kunne være fysisk til stede, havde han lavet en takketale på video, der blev afspillet under gallaen. 

– Jeg er virkeligt stolt og beæret over at modtage FEI Best Athlete Award. Det betyder utroligt meget for mig, for mit team og for alle hesteejerne. Tusind tak til FEI, til Longiness for det smukke ur og også til Peden Bloodstock for at støtte op om prisuddelingen. Jeg vil også gerne takke alle der har stemt på mig. Derudover er jeg helt vildt glad og stolt over at være nummer et på verdensranglisten. Det er et mål jeg har haft i et par år.

Copyright Ridehesten.com
Peder Fredricson under dette års OL i Tokyo. Foto: FEI/Christophe Taniére
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er absolut ikke tilfældigt at Fredricson ender med at vinde prisen, da han med hans unikke og enestående flotte ridt har sikret Sverige guldmedalje ved OL i holdkonkurrencen i Tokyo, sammen med en imponerende sølvmedalje individuelt. Det var da Fredricson var bare 20 år, at han for første gang deltog ved et OL, da det i 1992 blev afholdt i Barcelona. Her repræsenterede han Sverige i military,  som den yngste rytter nogensinde. 

Foruden dette, har Peder Fredricson været nummer et på Longiness verdensranglisten sidsen oktober, hvor han for første gang i hans karriere indtog denne placering.

Copyright Ridehesten.com
Ingrid Klimke og Franziskus under dette års World Cup i Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sidste års vinder af Best Athlete Award

Sidste års vinder af prisen blev ligeledes fejret under prisuddelingen, da der jo grundet Covid-19, ikke har været mulighed for at holde en fejring for disse Award modtagere.

Best Athlete Award 2020 gik til tyske Ingrid Klimke, der i 2019 kvalificerede sig til at ride hele to discipliner ved OL, nemlig dressur og military. Det var der kun én der havde gjort før hende, nogensinde. Desværre blev Ingrids dressurhest Franziskus skadet i starten af 2021, hvilket betød at hun ikke længere kunne repræsentere Tyskland i dressur. Ingrid var med til at vinde guld i military holdkonkurrencen ved OL i Beijing 2008, samt OL i London 2012. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen