Childrenrytterne præsterer i Belgien

14-09-2024 10:13

I denne uge er en stor flok af de danske, unge springryttere draget til Belgien for at ride Nations Cup Youth finale. Ikke alle hold har haft heldet med sig, men childrenrytterne derimod, formår at præstere 

Copyright Ridehesten.com
Xander Reinholt Fredslund på Katarina Ask er én af childrenekvipagerne, der er til start i Belgien i denne uge. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Vindum Hansen.

Fra den 11.-15. september er en række unge springryttere fra forskellige nationer til start i Lier, Belgien for at ride Nations Cup Youth finalen. Danmark har sendt 29 stærke repræsentanter af sted, fordelt på både pony-, children, ung- og juniorryttere. Til trods for, at heldet ikke helt har været med de danske hold, har de dygtige childrenryttere formået at levere flotte præstationer. 

I torsdags var childrenrytterne på banen for første gang, hvor det stærke hold sat af landstræner for pony- og childrenrytterne, Ulrik Kjær, leverede nul fejl over hele linjen. Det betød, at Danmark sikrede sig en flot andenplads. Holdet bestod af Palma Sophie Gry Jansson-Christensen på Legolas Ter Wilgen e. Emmerton/ Chin Chin, Sille Hartvig Nielsen på Quimono de La Roque e. Kannan/ Quick Star og Xander Reinholt Fredslund på Katarina Ask e. Quasimodo Vd Molendreef/ Lupicor. 

Copyright Ridehesten.com
Sille Hartvig Nielsen på Quimono de La Roque. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Vindum Hansen.

I går var nogle af childrenrytterne igen til start, hvor blandt andet Palma Sophie Gry Jansson-Christensen blev placeret som nummer fire i en 125 cm-klasse sammen med Legolas Ter Wilgen. Ligeledes blev Augusta Ryby og Entesar e. Heartbreaker/ Larome placeret som nummer to i small tour, hvor forhindringerne lød på 110 cm. 

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie Gry Jansson-Christensen på Legolas Ter Wilgen. Foto: Ridehesten.com/ Aviaja Vindum Hansen.

Her fra morgenstunden, var det endnu en gang tid til, at childrenrytterne skulle prøve kræfter med en udfordrende bane, hvor forhindringernes højde lød på 125 cm. Det var dog ingen hindring for Xander Reinholt Fredslund, der sammen med Katarina Ask sikrede sig en suveræn andenplads med en fejlfri og lynhurtig tid, nemlig 34,27 sekunder, kun overgået af svenske Hendrik Groen på Pateeke Van't Vianahof, der krydsede målstregen i 35,96 sekunder, så det var altså marginalerne, der skilte de to ryttere ad. I samme klasse, var Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og Legolas Ter Wilgen ligeledes til start. Efter en fejlfri hovedrunde satsede hun alt, hvad det krævede for at vinde. Tiden var god nok, men desværre faldt der to lette nedslag på vejen, og hun måtte derfor se sig tilfreds med en plads om nummer 10 i dag. 

Copyright Ridehesten.com
Xander Reinholt Fredslund, der sammen med Katarina Ask sikrede sig en suveræn andenplads i dagens 125 cm. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

Senere i dag skal de danske ungryttere ud i en 145 cm-klasse, hvor blandt andet Frederik Fensholt og Cecilie Kjær er til start, ligesom Jacob Theodor Schmidt og Victoria Sophia Hjorth-Madsen skal ud i en 145 cm Grand Prix-klasse. I morgen gælder det Nations Cup Youth finalerne, hvor blandt andet childrenrytterne skal ud på en udfordrende bane, hvor forhindringernes højde lyder på 130 cm. 

Du kan følge stævnets start- og resultatlister lige her. 

Copyright Ridehesten.com
Jacob Theodor Schmidt og Bøgegården Gladiola skal senere i dag ud i en 145 cm Grand Prix. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

 

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen