7-års hestene kom flot fra start

29-09-2023 19:10

I dag var der første kvalifikation for de 7-årige heste, og de flotte takter fra dagens øvrige kvalifikationer blev fulgt op i dagens sidste kvalifikation, hvor tre ryttere var fejlfri i første fase

Copyright Ridehesten.com
Rikke Andersen og Twillight. Foto: Ridehesten.com//Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblod bliver ved med at levere nulrunder i dag,” lød det fra speakeren, og det blev også tydeligt i klassen for 7-års heste ved WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy, hvor Rikke Andersen med Twillight e. Favorit Ask/ Lambrusco Ask (opdr. Bøje Aagaard Pedersen) red fejlfri i både første og anden fase i en tid, som længe rakte til en podieplads. Hun sluttede med en placering som nr. 7.

Rikke var naturligvis glad for resultatet med Twillight og megastolt af CiCi-Top e. Cicero Z/Numero Uno (opdr. Lykkegaard Aps), som ingen erfaring har på dette niveau, men masser af kvalitet. De løste opgaven med et nedslag på den aller sidste forhindring i første fase.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com//Britt Carlsen

Frida Munk Lassen med Kirkelodgaards Ci Ci Chopin e. Ci Ci Senjor Ask/ Casir Ask (opdr. Charlotte Schiøler) var sikker fejlfri i første fase og red den direkte vej mod første forhindring i anden fase, men desværre ramte Ci Ci Chopin forkanten på den store oxer, men det var også det eneste, de to var i nærheden af at ramme i anden fase. 

Det har været en udfordring for Z-udvalget at finde heste til 7-års klassen, og alt var næsten tabt efter Bøgegårdens Comann e. Cristallo I/ Bøgegårdens Quidam (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), der skulle være redet af Jacob Theodor Schmidt blev solgt til OL-rytter Thomas Velin, og Kasper H. Hansen solgte Balotelli e. Balou/ Catoki (opdr. Birgit Hansen).

Copyright Ridehesten.com
Frida Munk Lassen og Kirkelodgaards Ci Ci Chopin. Foto: Ridehesten.com//Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev den skotske rytter Stephen Lohoar, som fik puslespillet til at gå op, da han kontaktede Bo K. Møller med besked om, han har en rigtig fin DV-hest i stalden. Stephen Lohoar med Syvhøjegårds Long Legs DWB e. Party Dance/Favorit Ask (opdr. Niels Osterland) red fejlfrit i både første og anden fase. Dansk Varmblod sluttede på 7. pladsen – det var SF, AES og ISH der sad på de første pladser. Listerne over avlsforbundenes placering kan ses på resultatlisten.

Lørdag skal de 7-årige og 6-årige heste gå anden kvalifikation, mens der er finale for de 8-årige heste. 

Start- og resultatlister.

Livestreaming af stævnet.

/Varmblod.dk

Copyright Ridehesten.com
Stephen Lohoar med Syvhøjegårds Long Legs DWB. Foto: Ridehesten.com//Britt Carlsen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen