Baarup kan fejre 30-års jubilæum

31-10-2023 14:21

Trine Askjær-Jørgensen

I morgen kan elitekoordinator, national og international dressurdommer, Susanne Baarup Christensen, fejre 30-års jubilæum hos Dansk Ride Forbund. Fejringen fandt allerede sted i går, så alle kunne nå at være med

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 1. november 2023 har elitekoordinator, national og international dressurdommer, Susanne Baarup Christensen, arbejdet hos Dansk Ride Forbund i 30 år og kan dermed fejre sit jubilæum. Fejringen fandt dog allerede sted i går, så alle kunne nå at være med, heriblandt elitesportschef Anne-Mette Binder, der skulle rejse på kursus i dag.

Susanne er født i omegnen af Herning, og det var her, hun begyndte til ridning og senere blev national dommer. Hendes karriere i rideforbundet startede med, at hun var dommer, og så kom hun med i ponyudvalget og blev formand for det. Hun var også medlem af bestyrelsen og fungerede som holdleder for ponyrytterne for en periode.

– Så fandt DRF ud af, at jeg havde noget administrativ erfaring, så jeg blev "headhuntet", hvis det hed det dengang, og ansat i rideforbundet, erindrer Susanne og fortsætter: – Det var virkelig stort for mig at flytte fra Jylland til Sjælland dengang. Det var nærmest som at emigrere til USA.

Gennem årene hos DRF har Susanne efterhånden prøvet det meste. Hun har været koordinator for både dressur, springning, military, distance og voltigering og arbejdet under 8-9 forskellige generalsekretærer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det betyder rigtig meget at have 30-års jubilæum. Der har selvfølgelig været både op- og nedture, men det betyder jo, at jeg har villet det med hele mit hjerte og har villet ridesporten og synes, det har været en rigtig spændende verden at være i. Det føles ikke som så lang tid, og det er jo også tegn på, at tiden er gået godt, siger en stolt og glad Susanne.

30-års jubilæum er ikke det eneste, Susanne kan fejre i år. Til december fylder hun nemlig 70 år, og dermed stopper hun faktisk også officielt hos rideforbundet ved udgangen af året – men hun forlader nu ikke dressursporten og jobbet helt.

– Planen er, at jeg fortsætter lidt på konsulentbasis for rideforbundet under perioder med spidsbelastning, nu er det jo blandt andet et kommende OL-år. Ellers skal jeg til at finde ud af, hvad jeg skal få dagene til at gå med. Jeg kommer stadig til at dømme internationalt, men så kan jeg jo rejse noget mere, hvis det er det, jeg har lyst til, runder Susanne af.

Fakta
Om Susanne Baarup Christensen
  • Blev national dressurdommer i 1977 og i 2000 udnævnt til international dressurdommer.
  • Har siden 2013 været international overdommer i dressur.
  • Har bl.a. været "President of Ground Jury" (overdommer) ved VM i dressur i Herning 2022.
Fold up
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen