Andreas indtager føring i Omaha

07-04-2023 05:27

Annika Knudsen Lorentsen

Spændingen stiger i World Cup-finalen 2023 efter anden runde, og endnu engang lykkedes det Andreas Schou at levere en toppræstation med et dobbelt fejlfrit ridt og en tredjeplads i dag. Det sikrer ham en samlet føring, som han deler med schweiziske Pius Schwizer

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Endnu en spændende runde i årets World Cup-finale i springning er nået vejs ende. Finalen afholdes i Omaha, USA, hvor 39 ekvipager i dag mødtes for at kæmpe om point frem mod lørdag, som bliver den afgørende dag, hvor der møder ekvipagerne to krævende runder. 

Både i runde et og to i en World Cup-finale tildeles rytterne et antal point ud fra deres placering, og efter anden runde sammenlægges pointene, hvorefter de omregnes til fejl. Her tildeles den samlede vinder fra de to runder 0 fejl, mens de øvrige ryttere nedefter får fejl udregnet ud fra hvor mange point de har mindre end vinderen. Det er disse fejl, som rytterne tager med til runde tre, som afholdes på lørdag.

Ret atypisk er to ryttere nu i front sammen, og en af dem er danske Andreas Schou med Darc de Lux e. Darco/Contender (opdr. Morten Augustinus), som i dag leverede endnu en fantastisk præstation. 

– Det føles helt fantastisk, og det er mere end vi turde drømme om hjemmefra [Andreas Schou]

Sammen leverede de som en ud af ni ekvipager et fejlfrit ridt på den krævende 160 cm bane, hvilket sikrede dem en plads i dagens omspringning. Her fulgte Andreas sin plan, som var at satse på at ride en hurtig runde uden at risikere det hele. Dagens omspringning var et sandt bevis på det partnerskab, som Andreas og Darc har, for på næstsidste forhindring ramte Andreas en tæt distance, men det kompenserede den velspringende hingst ved at give sig af hele sit hjerte i forsøget på at ride fejlfrit, og det lykkedes. 

Copyright Ridehesten.com
Darc de Lux i Omaha. Foto: Privat

Den danske ekvipage kom i mål som den tredjehurtigste i dagens omspringning i tiden 35,58 sekunder, blot 0,47 sekunder langsommere end dagens vinder. Dagens tredjeplads sikrede Andreas 38 point i dag, og det tillagt hans 35 fra i går, giver ham 73 point samlet. Når det udregnes til fejl, giver det ham et fejlfrit resultat som en ud af to ryttere inden de afgørende konkurrencer på lørdag. 

– Det føles helt fantastisk, og det er mere end vi turde drømme om hjemmefra. Darc kom her til i topform, og han har været så kontinuerlig hele sæsonen, og han har lige vist, at han er en af de bedste. Jeg tog risikoen i dagens omspringning, og red ikke perfekt til den næstsidste, men Darc kæmpede utroligt og vi var heldige, fortæller Andreas og fortsætter: 

Copyright Ridehesten.com
Andreas og Darc de Lux ved præmieoverrækkelse i Omaha. Foto: Privat

– Det er nice at være i føring inden på lørdag, og nu vil vi tage os rigtig godt af Darc. Jeg har den bedste groom af alle her, Hanna, og jeg ved at hun vil passe ham perfekt og gøre ham klar til lørdag aften.

Se video af Andreas og Darc fra hovedrunden i dag nedenfor. 

Pius Schwizer ligeledes i front
Den foreløbige føring deler Andreas med schweiziske Pius Schwizer, som i dag red fejlfrit i begge runder, og endte i tiden 36,18 i omspringningen, hvilket betød, at han placerede sig lige efter Andreas i dagens klasse. I går placerede han sig foran, og når man sammenlægger resultaterne, ender han altså på præcis samme antal fejl som den danske ekvipage. Pius Schwizer er til start med den velspringende Vancouver de Lanlore e. Toulon/ Let Tot de Semilly.

Der er derfor maksimal spænding frem mod lørdagens to runder. Her vil de bedste 30 ryttere sammenlagt fra de to første runder mødes i den første runde, og her sorteres 10 fra, således, at kun de 20 bedste mødes i den endelige og afgørende runde. 

Copyright Ridehesten.com
Pius Schwizer med Vancouver de Lanlore. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Eckermann holder fast i top-3
Gårsdagens vinder, svenske Henrik von Eckermann, havde et nedslag i dagens hovedrunde i sadlen på en ellers velspringende King Edward e. Edward/ Feo. Med en hurtig runde og en 10. plads i dagens konkurrence, holder han dog fast i en top-3 placering i den samlede stilling. 

Efter at pointene er omregnet til fejl, står det klart, at den svenske rytter tager 1 fejl med sig ind i lørdagens første runde, og dermed har han fortsat en god chance for at sikre sig en absolut topplacering ved finalen i Omaha. 

Top-10 inden lørdag
Der blev vendt lidt op og ned på den samlede stilling i dagens spændende konkurrence, og derfor ser top-10 nu ud som følgende:

 • 1. Andreas Schou - 0 fejl
 • 1. Pius Schwizer - 0 fejl
 • 3. Henrik von Eckermann - 1 fejl
 • 4. Richard Vogel - 2 fejl
 • 5. Yuri Mansur - 3 fejl
 • 5. Hunter Holloway - 3 fejl
 • 7. Harry Charles - 5 fejl
 • 7. Harrie Smolders - 5 fejl
 • 9. Victoria Gulliksen - 10 fejl
 • 9. Devin Ryan - 10 fejl
 • 9. Scott Brash - 10 fejl

Lørdag byder som sagt på to runder, hvor de 30 bedste mødes i den første runde. Her sorteres 10 ekvipager fra, således at blot 20 mødes i den endelige og afgørende runde. 

Resultat fra i dag. 

Samlet resultat.

Læs om gårsdagens runde her.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing