Andenplads til Nanna i Lyon

02-11-2023 12:52

Nanna Skodborg Merrald har i denne uge støvet Blue Hors St. Schufro af efter et halvt års pause fra stævnebanerne og taget ham med til World Cup-stævnet i Lyon, hvor de i dag blev nummer to i den indledende Grand Prix

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors St. Schufro. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sidste år havde Nanna Skodborg Merrald en rigtig god World Cup-sæson, hvor hun gjorde brug af samtlige af hendes Grand Prix-heste i stalden til at indsamle points nok til at komme til finalen. Det lykkedes og igen år ligner det at Nanna er på en mission, da hun for to uger siden blev placeret med Blue Hors Zack ved World Cup Herning og nu i denne uge har Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/ Blue Hors Don Schufro til start i franske Lyon. 

Her til formiddag var Nanna og St. Schufro tredje ekvipage i dagens indledende Grand Prix, som er kvalificerende til morgendagens World Cup Kür. Parret har ikke været til start siden Horses and Dreams-stævnet i Hagen tilbage i april måned, da den 12-årige hingst har haft fokusset rettet mod avlssæsonen. 

I dag fik den danske ekvipage ikke verdens bedste start på programmet, da en lidt spændt indridning gjorde at de startede på 63%. Efter nogle flotte travtraverser og en parade direkte til lærebøgerne, var parret hurtigt tilbage på 76%. Dagens tur var egentlig fejlfri, men St. Schufro var lidt udfordret med rytmen i både passage og piaffe og det kostede points i det samlede regnskab. Med 74,04% lagde de sig ind på en foreløbig førsteplads og da klassen var færdig, var der kun en ekvipage som havde sneget sig udenom. 

Tyske Frederic Wandres med 13-årige Bluetooth OLD e. Bordeaux/ Riccione leverede i dag et fejlfrit ridt og det blev af dommerne belønnet med 77,04%. Herefter fulgte Nanna og St. Schufro, mens hollandske Emmelie Scholtens og avlshingsten Indian Rock e. Apache/Vivaldi red sig ind på tredjepladsen med 73,30%.

I morgen klokken 16.10 mødes de 15 bedste ryttere i Grand Prix Kür.

Resultat af klassen.

Stævnets start - og resultatlister

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen