Jeg er ved at finde de små knapper

19-10-2024 18:36

VIDEO: Endnu engang har Danmark fået lov at åbne World Cup-sæsonen med en kvalifikation i Herning, og med hele det danske OL-hold i startfeltet var taget ved at lette. Cathrine Laudrup-Dufour og Mount St. Freestyle tryllebandt publikum

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

4.500 tilskuere sørgede for en fremragende stemning i Boxen under FEI World Cup Grand Prix Kür præsenteret af Ecco lørdag eftermiddag med et startfelt på 14 ekvipager og heraf seks danske ekvipager. Hele det danske OL-guldhold Cathrine Laudrup-Dufour, Nanna Skodborg Merrald, Daniel Bachmann Andersen og Nadja Aaboe Sloth var til start på netop deres OL-heste.

De red næsten alle op til deres absolut bedste, men for Nanna Skodborg Merrald og 16-årige Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II kom der for mange fejl her og der. Deres ellers høje kvalitet sikrede dem 78,475% og en uvant, sekundær placering på syvendepladsen. Til gengæld red Lone Bang Zindorff  sig ind i top-5 med den 14-årige hoppe Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov/ Diamond (opdr. Jens Rishede Jensen) med 78,775%, mens Nadja Aaboe Sloth og Gersdorfs Favour e. Foundation/ Leandro (opdr. Inger Maria Andreasen) besatte ottepladsen med 78,280% .

Det har været en udsøgt fornøjelse at se flere af ekvipagerne her i Boxen, og helt særligt har det været at se, hvordan Cathrine Dufours 15-årige hoppe Mount St John Freestyle har fundet en ro på banen, hvor Cathrine har kunnet præsentere hoppen helt afspændt. Ifølge Cathrine handler det også om, at Freestyle fik lov at få en stand-in ved præmieoverrækkelsen i går, så hun ikke selv er blevet udsat for den, fordi den påvirker hende voldsomt.

Cathrines kürmusik består af brudstykker af musik, som har særlig betydning for hende, bl.a. noget fra Cassidys gamle kür. Hendes kürprogram er meget teknisk med høj sværhedsgrad, men alt lykkedes i dag, og derfor kunne hun bruge sin jokerline med etterchangementer, som hun ville, og hun valgte at ride sine etterchangementer med kun én hånd, hvilket lykkedes bedre end i træningen, fortalte hun på pressemødet.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Mount St John Freestyle. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
Om FEI World Cup-dressur

World Cup-sæsonen i dressur 2024/2025 i den vesteuropæiske liga består af 11 kvalifikationer:

  1. Herning, Danmark, den 18.-19. oktober 2024
  2. Lyon, Frankrig, den 31. oktober til 1. november 2024
  3. Stuttgart, Tyskland, den 15.-16. november 2024
  4. Madrid, Spanien, den 29.-30. november 2024
  5. London, Storbritannien, den 18.-19. december 2024
  6. Mechelen, Belgien, den 28.-29. december 2024
  7. Basel, Schweiz, den 10.-11. januar 2025
  8. Amsterdam, Holland, den 24.-25. januar 2025
  9. Neumünster, Tyskland, den 15.-16. februar 2025
  10. Gøteborg, Sverige, den 21.-22. februar 2025
  11. 's-Hertogenbosch, Holland, den 14.-15. marts 2025

Finale: Basel, Schweiz, den 2.-6. april 2025

Fold up

Freestyle var som nævnt fuldstændig afspændt, og man følte sig som tilskuer tryllebundet, og at man bevidnede noget fuldstændig særligt og magisk. Da Cathrine red op mod sin afslutningsparade, begyndte publikum at klappe i takt, og så snart hun havde hilst af, bragede begejstringen igennem hallen. Da scoren på knap 89% blev annonceret, var taget ved at lette.

Også Daniel Bachmann Andersen lykkedes med sin kür, og for hver gang mang ser den 192 cm store og nu 13-årige Vayron e. Vitalis/ Gloster, tænker man, at den er blevet lidt stærkere, lidt bedre og laver bedre piaffer. Alt tager tid, og det gælder ikke mindst for så store heste. Daniel fortalte efterfølgende, at han havde haft en rigtig god opvarmning og  havde en Vayron, der var bedre fokuseret på opgaven end i går. Parrets præstation blev velfortjent belønnet med små 84% og en andenplads.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Da publikum gik amok over Cathrines ridt og score, red jeg på opvarmningen lige ude på gardinet, men heldigvis er Vayron sådan skruet sammen, at han godt kan lidt bifald, så han dansede under mig. Jeg tog ham ned i skridt, og da jeg red ind, kunne jeg mærke, at det havde boostet hans selvtillid. Da jeg overtog ham, var han lidt af en kylling, men han har fået meget mere selvtillid på banen, og det gør mig stolt, fortalte Daniel på pressemødet.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Vayron. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Svenske Maria von Essen, der kommer ud af en familie med mange ryttertalenter, besatte velfortjent tredjepladsen med sin 12-årige tyskfødte vallak Invoice e. Jazz/ Ferro, som hun har ejet, siden den var to år, og dermed har hun lært den alt selv. Hun trænes også som Cathrine Laudrup-Dufour af finske Kyra Kyrklund, og de tre blev for nyligt enige om, at Mia – som hun kaldes – skulle prøve at ride til Cathrines gamle kür. Det nåede hun en gang hjemme i træning, så i Boxen i dag var det anden gang, hun red den, og det gjorde hun til hele 79,795%.

Egentligt er det ærgerligt, når vi bruger så mange ressourcer på at få lavet vores kürmusik, at vi så kun bruger det for eksempel fem gange. Derfor ville jeg gerne give min gamle "Les Miserables-kür" videre, fastslog Cathrine.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

 

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner