99 til trav i eftermiddag

20-04-2020 13:35

Siden den 8. marts har der ikke været afviklet travløb på dansk grund, men i eftermiddag vil 99 deltagere herunder securitypersonale sikre afviklingen af syv løb

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Der er lukket totalt ned for ridesporten, men på Racing Arena Aalborg har de første løbsdag i dag, siden den 8. marts. Syv løb bliver afviklet i dag fra kl. 15.30. Og pga. af corona-situationen drejer det sig ikke om at tiltrække publikum til løbene, men om at dage omsorg for, at der ikke dukker uvedkommende op. 

»Vi bliver helt præcist 99 mennesker om at afvikle løbene mandag. I det tal er inkluderet samtlige kuske, banefolk, dommere, øvrige officials og tre Fast Track-folk,« fortæller banechef Lars Hellerup.
Der er udarbejdet lister og retningslinjer for deltagerne, kan man læse på Dansk Hestevæddeløbs hjemmeside. 

Publikum og hesteejere har ikke adgang til banen, som er hegnet ind, ligesom der er lavet skilte og skaffet securitypersonale til at håndhæve reglerne. 

»Ud fra en sundhedsmæssig betragtning er jeg helt tryg ved dette set-up, forudsat at alle 99 ikke samler sig til kædedans. Så længe man holder sig til de lagte retningslinjer, så kan jeg ikke se noget problem. Det er trods alt et ret stort areal og 10 stalde de 99 personer er fordelt på.«  slutter banechef Lars Hellerup.

– Det er den erhvervsmæssige del af væddeløbssporten, som vi langsomt begynder at åbne op for igen. Det betyder, at det kun er de professionelle kuske og jockeyer, altså dem som har sporten som erhverv, der må starte løb, siger Lindhardt Jensen, som er bestyrelsesformand for Dansk Travsports Centralforbund til Ridehesten.com i en nyhed, som du kan læse HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen