5 skarpe til Mette Svare Ehlers

02-10-2014 09:48

Berider Mette Svare Ehlers fra Katrinelund har to heste med i finalerne ved Dansk Ride Forbunds championat for unge dressurheste, som afvikles ved JBK Horse Shows i Odense – vi har stillet hende fem skarpe spørgsmål om den forestående finale

1. Hvilke heste skal du ride championatsfinale på?
- Jeg har to dejlige hopper med til finalerne for 4-års: Die Nikita efter De Noir/Robin avlet af Christel Bendixen og Svalegårds Terra efter Tailormade Temptation/Stedinger avlet af Else Marie og Jens Chr. Krabbe.

2. Hvordan er det gået til kvalifikationen og mellemrunden?
- Die Nikita var lidt en ny hest for mig, så kom til kvalifikationen i Aalborg uden forventninger, men sluttede som nr. tre med 8,68, så det var rigtig dejligt. Selvom man synes, man sidder på en god hest, er det jo ikke altid, dommerne synes det samme. Terra har jeg redet i længere tid, og hun gik også en rigtig god tur i Aalborg med 8,4 og var placeret. Begge to gik rigtig godt i mellemrunden – de småfejl der var, kom vist fra min ende af tøjlen, så det må jeg bare gøre bedre i finalen.

3. Hvordan forbereder du dig til finalen?
- De har begge to haft en rolig uge, hvor jeg har taget presset lidt af igen. Nu skal vi arbejde lidt med de detaljer, som jeg ikke havde på plads i mellemrunden, og ellers skal de bare holdes glade og tilpasse. Jeg bruger rigtig meget overgange og temposkift for at opnå spændstighed og mere samling og samtidig holde dem afspændte.

4. Hvad er dine forventninger til finalen?
- I forhold til finalen håber jeg på det bedste og forventer det værste – med det sagt at det er unge heste, overvældende omgivelser og så er det jo dommerne, der skal kunne lide det vi laver. Og både hestene og jeg skal toppe samme dag. Jeg er bare glad og stolt over, de er kommet så langt. Selvfølgelig vil jeg rigtig gerne i finalen med dem begge, men det er et hårdt felt med mange rigtig gode heste og rutinerede ryttere, så man får ikke noget forærende.

5. Hvilke planer har du for hestene efter finalen, også på lang sigt?
- Die Nikita er egentlig tiltænkt en karriere som avlshoppe, men lige nu går det jo vældig godt, så vi tager tingene et skridt ad gangen og ser hvad der sker. Terra skal uddannes videre og på sigt sælges, når den rigtige kunde er der. Katrinelund har et rigtig godt samarbejde med avlerne, der jo også selv synes det er sjovt, når deres afkom gør det godt i sporten, og det giver jo mig fine muligheder for at være med til de større stævner.

Læs mere om JBK Horse Shows HER.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen