Mille Albinus Hjermitslev
– Det er vigtigt at understrege, at ridning har udviklet sig vanvittigt meget de sidste 10-15 år. Almindelige amatører rider bare virkelig godt, og så er det jo klart, at så bliver de professionelle også nødt til at være tilsvarende bedre. Sådan lyder det fra Mette Svare Ehlers om tankerne bag den nye struktur på berideruddannelserne. Dette kan du høre meget mere om i en ny podcast, hvor Mette Svare og Johnny Hansen fortæller om intentioner med og forhåbninger til de opdaterede uddannelser.
Rideskolemanageruddannelsen
Til dem der vil arbejde med heste, ridning, undervisning og drift af rideskoler.
2-årig varighed, består af skole- og praktikophold ved en godkendt læremester og afsluttes med en praktisk eksamen.
Der er efterfølgende mulighed for videreuddannelse som rideinstruktør, hvis forudsætninger herfor opfyldes.
Forudsætninger for at søge hestemanageruddannelsen:
Rideinstruktør- og berideruddannelsen
Til dem der vil arbejde med heste, ridning, undervisning og drift af rideklubber og -centre.
I alt 4-årig varighed, rideinstruktør 1. og 2. år og berider 3. og 4. år. Består af praktikophold ved godkendt læremester, kortere kurser og hver deluddannelse afsluttes med en praktisk eksamen.
Man kan vælge at uddanne sig som allround eller specialisere sig i henholdvis springning eller dressur.
Forudsætninger for at søge rideinstruktør- og berideruddannelsen:
De nye uddannelser trådte i kraft pr. 1. august.
Konkrete ændringer
Fra en til to uddannelser, forkortet periode og en mulighed for specialisering er nogle af de ændringer, der er foretaget på uddannelsen. Samtidigt er kravet for optagelse på rideinstruktør- og berideruddannelsen hævet, og det ikke længere et nødvendigt krav, at eleverne skal være i lære på en rideklub. I podcasten fortæller Mette Svare og Johnny Hansen om fordele og ulemper ved ændringerne.
De fremhæver eksempelvis, at muligheden for at specialisere sig indenfor enten springning eller dressur, gerne skal gøre uddannelsen mere attraktiv. Samtidigt er forhåbningen, at der vil komme et større fokus på hestemanageruddannelsen: – En af dem som jeg ser som den allervigtigste, det er hestemanageruddannelsen. Det er jo soklen for hele vores sport. Hvis vi ikke får rideskolerne op at køre, og vi ikke får uddannet nogle rigtig dygtige folk til dem, så forsvinder de, fortæller Johnny Hansen.
Få hjælp til at forstå den nye berideruddannelse i videoen nedenfor.
Her får du podcasten, hvor Johnny Hansen og Mette Svare Ehlers fortæller om den nye berideruddannelse. Podcasten bliver produceret af Ridehesten. Hvis du har forslag til emner, vi skal tage op i podcasten, så tøv ikke med at kontakte os på: info@ridehesten.com.