4-års: En hoppe og to hingste i top

27-05-2023 15:12

Trine Askjær-Jørgensen

I denne weekend er Billund Sportsrideklub vært for andet kvalifikationsstævne af Pavo og DRF's championater for ungheste i både dressur og springning. Først i ilden var i dag de 4-års dressurheste, hvoraf en hoppe løb med sejren lige for næsen af to DV-kårede hingste

Copyright Ridehesten.com
Florida Pilekær ses her med Mette Sejbjerg Jensen til sadelkåring sidste år. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Billund Sportsrideklub er i denne weekend vært for et C- og D-stævne i dressur og springning, hvor også anden kvalifikation af Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste i både dressur og springning finder sted.

Først i ilden var i dag de 4-års dressurheste, mens resten af championatsklasserne går i morgen; for springhestene er det aldersgrupperne 4-, 5- og 6-år, der skal i ilden søndag, og for dressur er det 5-, 6-, og 7-års hestene.

Vinderen af klassen blev en hoppe, mens to kårede hingste fulgte lige efter på anden- og tredjepladserne.

Frederikke Lundgren Skelmose fra Helgstrand Dressage red Florida Pilekær e. Jovian/ Florestan I (opdr. Stutteri Pilekær) til karakterne: Trav 9, skridt 9, galop 8,8, ridelighed 9,5 og kapacitet 9, hvilket gav en samlet score på 90,600 og en sikker sejr.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På andenpladsen fulgte Frederikkes Helgstrand-kollega Moisés Azuar med den DV-kårede hingst Åtoftens Springtime e. Springbank II VH (SWB)/ Zalando (opdr. Stutteri Åtoften I/S), der fik 9,2 for trav, 8,5 for skridt, 9,3 for galop, 8,5 for ridelighed, 9,1 for kapacitet – i alt 89,200.

Copyright Ridehesten.com
Åtoftens Springtime ses her til Helgstrand åbent hus i år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På tredjepladsen kom den DV-kårede hingst Svalegårds Hot Driver e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Hotline (opdr. Stutteri Svalegaard). Hingsten, der er udstationeret hos Katrinelund og for relativt nyligt blev sat i ridning hos VM-holdguldvinder Carina Cassøe Krüth, blev i dag vist frem af Stine Klausholt fra netop Katrinelund til karaktererne: 8,9 for trav, 8,2 for skridt, 8,8 for galop, 9 for ridelighed og 9 for kapacitet, hvilket gav en samlet score på 87,800.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Svalegårds Hot Driver ses her med Carina Cassøe Krüth. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Fakta
Om Pavo og DRF's championater for ungheste

Pavo og Dansk Ride Forbunds championater har til formål at finde årets bedste 4-, 5-, 6- og 7-års heste i dressur og årets bedste 4-, 5-, 6-, 7- og 8-års heste i springning.

Kvalifikationerne i Pavo og DRF's championater for ungheste afvikles
ved C- og B-stævner landet over. 

I dressur afvikles der i løbet af sommeren seks kvalifikationsstævner, så er der mellemrunde ved et stævne på Sjælland og et i Jylland, inden finalen finder sted på Blue Hors i uge 41.

For springhestene afvikles der ligeledes seks kvalifikationsstævner i løbet af sommeren, mens finalen finder sted på Stutteri Ask allerede i uge 34.

De to første dressurkvalifikationer på hhv. Midtsjællands Rideklub og hos Billund Sportsrideklub er adgangsgivende til Falsterbo Horseshow i Sverige. I praksis betyder det, at de to førstplacerede i 5-, 6-, og 7-års championaterne ved de to kvalifikationer får adgang til Falsterbo Horseshow den 8.-16. juli 2023.

Fold up
Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev