3 danskere i World Cup finale

20-03-2014 11:44

I år bliver en historisk World Cup finale, når verdens bedste dressurryttere mødes i Lyon i Påsken for hele tre danskere er kvalificeret til finalen. Foruden Anna Kasprzak og Nanna Merrald er det Lars Petersen, som kommer til Europa som vinder af den Nordamerikanske liga

- Jeg har haft en meget travl, men også god vintersæson i Florida, fortæller Lars Petersen. Mariett e. Come Back II/Sidney (opdr. Gunnar Mousten) har udviklet sig særdeles positivt over vintersæsonen, og hun er, som Lars fortæller, blevet langt bedre og lettere at ride i Grand Prix-prgrammet, end det vi så sidste år, da parret var i Europa for at deltage i flere internationale stævner samt ved DM på Broholm. Med fire sejre ud af otte starter i vintersæsonens og en personlig bedste score på 79,94% i den sidste kür som resulterede i en sejr, er Lars og Mariett klar til World Cup finalen.

- Jeg er i fuld gang med planlægningen, og jeg er endnu ikke helt klar over de sidste detaljer. Jeg forventer at komme til Europa en uge før World Cup Finalen i Lyon, og herefter skal jeg måske til start ved det internationale stævne i Hagen ugen efter, såfremt flyrejsen er gået godt og Mariett virker frisk og klar til opgaven, fortæller Lars. Herefter planlægger han at flytte ind på Blue Hors, måske med to heste, idet han overvejer at tage 12-årige Wilano e. Willemoes / Aleksander (opdr. Kirsten Nørgaard) med til Europa. Hesten har haft stor succes i lille tur, og og har nu debuteret i Grand Prix med en sejr til knap 72%
- Wilano har været ude af konkurrence og ridning igennem længere tid, for han har fået hudkræft på halsen, der har resulteret i en fodbold stor byld, som blev åbnet. Det tog næsten et halvt år inden såret blev lægt, for Wilano havde et meget svækket imunforsvar. Vi gav ham urter og svampe og nu er hans energiniveau tilbage, såret er lægt og han er klar til at gå stævner igen.

Lars har haft en meget travl vintersæson - 52 heste har han i stalden, så han har de seneste tre måneder siddet på den første hest kl. 5 om morgnen, og redet indtil ved 9-10-tiden, hvorefter han har undervist indtil klokken 18. - Det er hårdt, men det skal man ikke klage over, det er kun tre måneder, mens konkurrencerne er på sit højeste her i Wellington, fortæller han. 

Lars ser frem til at skulle ride World Cup finalen i Lyon, det flotte resultat på knap 80% i küren sidste weekend i Wellington er et godt udgangspunkt før finalen, hvor konkurrencen forventes at blive benhård i år. Sidste gang han red en World Cup finale var i 2002 i 's-Hertogenbosh, hvor han fik en andenplads med Blue Hors Cavan. 
 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald