Lars til første USA-mesterskab

16-08-2023 06:36

Trine Askjær-Jørgensen

Tidligere Blue Hors-rytter og medaljetager for Danmark, Lars Petersen, der de sidste 21 år har været fast bosiddende i USA, skal konkurrere ved sine første nationale, amerikanske mesterskaber

Copyright Ridehesten.com
Lars Petersen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lars Petersen, tidligere olympisk og dobbelt EM-medaljevinder for Danmark, står overfor at konkurrere to heste på Prix Sct. George-niveau ved hans første nationale mesterskaber i USA, skriver Dressage News.

Lars, der blev amerikansk statsborger for syv år siden, har kvalificeret den 8-årige dansk varmblodsvallak Giovanni-Bell e. Grand Galaxy Win/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Tina og Nicolai Jepsen) og den 9-årige westphalervallak S-Express e. Sezuan til Festival of Champions i Chicago-forstaden Wayne, Illinois, næste uge. Begge heste er ejet af Helgstrand Dressage, hvis Wellington-trænings- og salgsstald drives af Lars og hans kone Melissa Taylor.

Alt i alt er Lars anfører for en gruppe af 12 heste ved dette års mesterskab, heriblandt dansk-amerikanske Charlotte Jorst med tre heste købt hos Helgstrand, bl.a. den 10-årige dansk varmblodsvallak Zhaplin Langholt e. Zonik/ Stedinger (opdr. Ole Magnus Jensen og Bente Graasbøll). En af Lars' mangeårige elever, amerikanske Codi Harrison kommer også til start på Grand Prix-niveau med den 16-årige dansk varmblodsvallak Katholt's Bossco e. Blue Hors Don Schufro/ Michellino (opdr. Finn Kristensen) , hvis rejse til og i USA vi tidligere har skrevet om.

Rejsen til USA
Lars, 57, tog første gang til USA for mere end 40 år siden, men vendte efter tre år tilbage til Danmark for at ride på Blue Hors. Han deltog ved OL i Atlanta i 1996 med Uffe Korshøjgaard e. Claudie Damsgård/ Kalpak XX (opdr. Anton Mortensen) og konkurrerede med Blue Hors Cavan e. Cavalier/ Damnatz I ved verdensmesterskaberne i Rom 1998 og europamesterskaberne i 1999 og 2001, hvor han var på Danmarks bronzevindende hold. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

For 21 år siden vendte han tilbage til USA, men bevarede den tætte kontakt til Blue Hors, hvor han med tiden blev underviser for ryttere såsom Daniel Bachmann Andersen og Nanna Skodborg Merrald på stedets uddannelses- og konkurrenceheste.

Copyright Ridehesten.com
Lars Petersen ses netop her i rollen som træner for Daniel Bachmann Andersen, da han var rytter på Blue Hors. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Arbejde for sin efterfølger
For 15 måneder siden henvendte Andreas Helgstrand, der efterfulgte Lars som førsterytter på Blue Hors to årtier tidligere, sig til Lars, om hvorvidt Melissa og han ville overtage ledelsen af Helgstrand Dressages Wellington-afdeling, og timingen kunne ikke have været bedre, for ejeren af det sted, Lars og Melissa i en årrække har lejet, planlagde at sælge det.

Lars og Melissa bor kun få minutter fra Helgstrand-centret, hvor der er omkring 50 dressur- og springheste.
Lars rider dagligt 10-15 heste og har fire unge, amerikanske kvinder til at træne resten. Han og Melissa har skabt en "åben dør-politik", så besøgende kan se, hvad der foregår på stedet.

– Det er ikke kun dyre heste, der er at finde her. Det er vigtigt for os at vise, og også at det er pæn og ordentlig ridning, som finder sted. Vi har ikke noget at skjule, understreger Lars.

For at hjælpe med at fremme udviklingen af ungheste i USA planlægger Lars i efteråret at afholde clinics og demonstrationer med topryttere fra ungheste til Grand Prix-niveau.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen