– Vi er klar til at give den gas

25-01-2023 13:02

Trine Askjær-Jørgensen

I aften går det løs med den første klasse i Lövsta Future Challenge U25-dressur, som finder sted i forbindelse med World Cup-stævnet i dressur i Amsterdam, Holland. Her er to unge, danske ryttere med, som ankom i går aftes med deres heste og nu melder klar til start

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mens årets første samling for U25-dressurryttere fandt sted på Slangerupgaard ved Ringsted i går, var Thea Bech og Karoline Rohmann allerede godt på til Amsterdam, Holland, for at deltage i Lövsta Future Challenge-konkurrencen, som finder sted i forbindelse med World Cup-stævnet denne weekend.

Lövsta Future Challenge er et veletableret svensk koncept med fokus på talentudvikling af unge heste og U25-ryttere i både dressur og springning. I efteråret 2022 kom et samarbejde med FEI World Cup™ op at køre, som betyder, at Lövsta Future Challenge er blevet til en international tur, hvor U25-dressurrytterne konkurrerer i flere af de samme store arenaer, som FEI World Cup-dressur afvikles i.

Ikke langt at rejse, men en stor oplevelse alligevel
20-årige Thea Bech har boet i Holland med sin familie de sidste 14 år og slog i sensommeren 2022 for alvor sit navn fast i U25-dressursporten, da hun red sig til to individuelle EM-bronzemedaljer (Læs mere om Thea og hendes hest, som er relativt nye i landsholdsammenhæng). Selvom det ikke har været en lang rejse for hende at tage til stævnet i Amsterdam, så imponerer stedet nu alligevel:

– Vi er ankommet i Amsterdam i går, og det er bare så stort! Man kunne læsse af inde i hallen direkte ved staldene, så det var rigtig dejligt. Indtil videre har vi kun været på den lille træningsbane, der ligger ved siden af staldene, men i eftermiddag har vi "familiarisation" på den store bane. Vettjek er klokken 14.00, og så rider vi det første program i aften, fortæller Thea og fortsætter: – Alle billetterne er faktisk udsolgt, så det bliver rigtig fedt at ride for en fuld sal! I aften er der også et arrangement efter vores klasse, hvor forskellige ryttere og trænere kommer og fortæller om, hvordan de arbejder, så det bliver også super interessant. Vi glæder os også til at se seniorerne ride på fredag og lørdag, fordi vi kører tilbage til Amsterdam for at se Word Cup kür lørdag. Det er nemlig kun en time hjemmefra for os. Dio og jeg er helt klar til at give den gas i aften, og vi glæder os til at ride på den fantastiske bane.

Programmet for U25-dressurrytterne i Lövsta Future Challenge byder på:

  • Onsdag kl. 17.30 starter Grand Prix'en
  • Torsdag er fridag for heste og ryttere
  • Fredag kl. 9.00 starter Grand Prix kür
Nyheden fortsætter efter annoncen

Thea Bech er som bekendt ikke den eneste dansker til start i U25, også Karoline Rohmann har taget turen til Amsterdam helt hjemme fra Danmark.

Hun er til start med Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusaor XX (opdr. Jan og Karina Koefoed-Nielsen) med hvem hun har været enormt succesfuld, senest ved Ecco Cup-finalen for U25 på Blue Hors, hvor de vandt.

Copyright Ridehesten.com
Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Danske seniorer til start
Ved weekendens World Cup-stævne er hele tre seniorryttere til start i dressur og én i springning:

  • Daniel Bachmann Andersen med Zippo M.I.
  • Andreas Helgstrand med Queenparks Wendy
  • Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zack
  • Andreas Schou med Macarena 42 og Darc de Lux

Med de to, dygtige U25-ryttere og fire seniorer til start i et stærkt internationalt felt er der altså masser af spændende dressur og springning at følge med i de kommende dage.

Seniordressurrytterne har vettjek og træning i morgen, torsdag.

Stævnets start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen