Fra ponyrytter i springning til Europamester i dressur

05-07-2015 11:12

Anne-Sofie Schou Munk

I går var der udfordringer med stævnenumre og den trykkende hede, her til morgen klappede det hele. Sofia Hegstrup og Santa kan nu kalde sig europamestre

Det er en imponerende præstation at tage til sit andet internationale stævne efter bare 4-5 måneders samarbejde, og så vinde det hele. Det er næsten mere imponerende når man tænker på at Sofia bare er 13 år, og indtil for ganske nyligt, var springrytter på pony.

Santa har med sine bare 7 år imponeret alle. Ifølge Sofias mor Anja, har den røde hoppe et godt temperament og sætter sjældent en hov forkert.

Godt grundarbejde, er vejen til succes

Carina Cassøe Krüth skal nok også have en del af æren, da det var hende der stod for Santas uddannelse frem til Sofia fik Santa i stalden.

Hun købte hoppen sammen med Per Skjærbæk i januar 2013. Med Carina blev det også succes efter succes. Hoppen var den mest vindende 5 års hest i Danmark, mest vindende 6 års hest, og er pt også mest vindende 7 års hest, til trods for rytterbytte. Carina red sidste stævne på Santa i starten af 2015, en MA til landsstævne hvor ekvipagen blev nummer 3. 

Carina siger om Santa, og grunden til salget:

- Den hest er helt ukompliceret, og uimponeret af sine omgivelser. Det er bare gået frem med den hele tiden. Det var  hele tiden været meningen at den skulle sælges, det er jo det jeg lever af. Jeg er bare så glad og stolt over at det går så godt, og så, så hurtigt. Sofia har jo bare haft den i 4 måneder. Vi har fulgt meget med her hjemme i Hobro, vi føler også at vi vinder lidt. Det er rigtig dejligt at det går godt. Det bliver spændende at følge ekvipagen fremover. 

 

 

Artiklen opdateres……

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen