2. kvalifikation af ECCO cup skudt i gang

17-06-2022 21:25

Kristine Bjørg Frank Bojsen

Kolding Rideklub er vært for det andet kvalifikationsstævne i ECCO Cup 2022. I denne weekend er det ponyerne der skal ride om pointene. Rikke Maria Schoubye Johansen og Lykkesholms Cyperb løb med sejren i første halvdel af ECCO Cup klassen, PRM for kategori I-ponyer

Rikke Maria Schoubye Johansen og Lykkesholms Cyperb red et flot og præcist PRM program. De blev belønnet med 70,366% og sikrede sig en førsteplads, i første halvdel af kategori I kvalifikationen. 

Michella Skovsager og HJK Catani e. Crazy Dynamic JK/FS Don't Worry blev placeret som nummer to, med 69,431%. Sophie Golan og Steendieks Diamond De Dali e. FS Dali/FS Chambertin besatte tredjepladsen med 69,106%.

Efter anden halvdel af kategori I ECCO cup klassen, går de 18 bedste kategori I ekvipager og 12 bedste kategori II ekvipager, fra førstedagenes PRM skal ride kür på søndag. Vinderen af kvalifikationsstævnet, er den med den højeste samlede sum fra både PRM og kür. Udover flotte ærespræmier, får vinderen også 100 point til den samlede stilling.

ECCO Cup har til formål at fremme den danske ungdomselite indenfor dressursporten. Den strækker sig fra kategori II til U-25.
Cuppen består af tre kvalifikationsstævner, hvor man kan samle point til den samlede stilling. De 15 bedste ekvipager med flest point, er kvalificeret til finalerunden, der bliver afholdt på Blue Hors i slutningen af november.  

Copyright Ridehesten.com
Mental coach Stine Hedenskog holder foredrag i pausen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

Som en unik mulighed, har rytterne til weekendens landsstævne, mulighed at have en kort samtale, om mindset og præstation, hos mental coach Stine Hedenskog. Hun fortæller, at der har været stor interesse for konceptet, og flere af ponyrytterne har været forbi hendes stand og fået en snak. Hun er tilstede ved landsstævnet hele weekenden. 

Miguel Schaldemose Larsen og Magic Moment e. Highway N vandt PRT, opvarmningsklassen til ECCO cup for kategori II med 70,897%. Ekvipagen red DM for kategori III i 2021, men efter en ponymåling på 131 cm i år, rider de nu som kategori II. Udover en flot førsteplads, er Miguel og Magic Moment nu både kvalificeret til DM og ECCO Cup. Da anmeldelsesfristen for ECCO cup i morgen var før klassens afslutning, får vi desværre ikke Miguel og Magic Moment at se i weekendens ECCO Cup-klasser. Mathilde Marie Morthorst Lund og Elia Pons Martinsen viste begge fin form inden ECCO Cup-klassen i morgen. Mathilde og Capello e. FS Calimero/Golden Empire blev placeret som nummer to med 69,744% og Elia og Lykkehøjs Wildfire of Dornik e. Melli's Dornik/Cupkeshop Winobert blev placeret som nummer tre med 68,632%

Se start- og resultatlisterne her. Læs mere om ECCO cup her

Ridehestens fotograf har været til stede fredag, billederne vil være online i den nærmeste fremtid

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen