2. Grand Prix-dag – alle danskere finalekvalificeret

25-07-2021 10:22

Vi er nu i gang med anden halvdel af Grand Prix-klassen ved OL 2021 i Tokyo, og vi opdaterer løbende med kommentarer og billeder. I dag har danske Carina Cassøe Krüth leveret et fremragende ridt, og vi skal se de bedste ryttere fra bl.a. England og Tyskland 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Set med danske øjne gælder det i dag om, at Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro klarer sig optimalt og gerne bliver blandt de to bedste i sin gruppe, hvilket sikrer den direkte kvalifikation til Grand Prix Kür på onsdag, som Cathrine Dufour opnåede i går. Et andet danske fokuspunkt i dag er, hvorvidt Nanna S. Merrald kan holde en placering blandt de bedste 18, der går videre til Kürfinalen.

Vi har allieret os med en sand dressurekspert, nemlig den femstjernede dressurdommer Susanne Baarup Christensen, der blandt mange store opgaver dømte ved OL 2016 i Rio. Vi vil i løbet af dagen også kunne opdatere med fremragende billeder fra konkurrencerne.

Du kan se hele klassen på Dr.dk, hvor berider Bjarne Nielsen er medkommentator.

Fakta
Hvad kvalificerer Grand Prixen til?
  • Grand Prixen har afgørende betydning for både holdkonkurrencen og for den individuelle konkurrence.
  • De otte bedst placerede hold fra Grand Prixen er videre til den endelige holdkonkurrence i Grand Prix Special.
  • Grand Prixen skal også udskille de 18 individuelle ryttere, der skal ride om individuelle medaljer i Grand Prix Kür.
Fold up

SENESTE OPDATERING:

Kl. 15.00:

Allersidste ekvipage i Grand Prixen var den 52-årige tysker Isabell Werth, der med den 17-årige hoppe Bella Rose netop har redet til 82,500% . Det betyder, at Cathrine Dufour individuelt har placeret sig som nr. 3 i Grand Prixen, Carina Cassøe Krüth nr. 10 og Nanna S. Merrald nr. 16.

Susanne Baarup Christensen udtaler om Isabell Werths ridt:

Et meget stabilt ridt uden fejl og med piaffe- og passageturen med flotte overgange som et absolut højdepunkt. Galoppiruetterne er jeg mere usikker på kvaliteten af, og skridten er for mig svagheden i dag, både den fri og den samlede skridt. Hesten har også begrænsninger i sin fri trav, hvor den mangler afskub og forlængelse af rammen, men ellers leverede de jo flotte traverser og serier osv. For mig at se er Isabell Werth ikke uovervindelig – heller ikke for Cathrine Dufour.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Bella Rose. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 14.52:

For USA har 56-årige Steffen Peters med den 13-årige KWPN-vallak Suppenkasper e. Spielberg/ Krack C leveret et sikkert og harmonisk ridt med god styrke i alle øvelser. Parret opnåede 76,196%, og det har placeret det amerikanske hold på en foreløbig tredjeplads lige efter Danmark.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Steffen leverede i dag et meget stabilt og veldisponeret ridt med hesten i en flot form. Det var rigtig flotte galoppirouetter, men der kunne godt være mere løft i passagen, hvor jeg tror, at han mister han nogle point.

Copyright Ridehesten.com
Steffen Peters og Suppenkasper. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 14.21:

Den 36-årige brite Charlotte Dujardin har netop redet et fremragende ridt på sin lille 10-årige KWPN-vallak Gio e. Apache/ Tango, og selv om ekvipagen leverede et næsten optimalt ridt, så blev scoren på 80,963% – altså 0,093% efter danske Cathrine Dufour med Bohemian, der fortsat ligger på en individuel andenplads efter tyske Jessica Werndl von Bredow.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Charlotte havde virkelig en fin galoptur – og noget bedre end jeg før har set. Igen et ridt uden fejl og med flot piaffe og passage.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Gio. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl.. 13.22:

Nu har Gruppe E redet, og det forholder sig sådan, at vores danske rytter Nanna S. Merrald med hingsten Blue Hors Zack stadig er tredjebedste blandt de ryttere, der ikke er blevet nr. 1 eller 2 i deres gruppe. Det betyder, at hun kan tåle, at i alt fem ryttere i den sidste gruppe opnår højere score end Nannas 73,168%.

Vi har netop set den tyske toprytter Dorothee Schneider med sin tophest Showtime FRH vinde Gruppe E med en score på 78,820%. Dermed red hun ikke op til sit bedste. Showtime er en yderst flot og imponerende hest, og som alle Dorothees heste utrolig veluddannet og altid fremme til hjælpen. Sædvanligvis. I dag blev ridtet knapt overbevisende og manglede her og der energi hos Showtime, der heller ikke var helt skarp i alle overgange. Den ene piaffe mislykkedes helt.

Schneiders score på 78,820% betyder, at danske Dufour stadig har klassens foreløbigt anden højeste score på 81,056%.

Vores kommentator Susanne Baarup har haft travlt med at undervise i unge danske dressurryttere i programridning inden næste uges DM i dressur i Ringsted. Susanne er tilbage med kommentarer til de bedste ryttere i sidste gruppe.

Copyright Ridehesten.com
Tyske Dorothee Schneider og Showtime FRH. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 11.52.:

Nu har også Holland haft alle tre ryttere igennem Grand Prix, og den foreløbige holdstilling viser nu, at Danmark fører foran Holland og med Spanien på tredjepladsen. Det bliver der snart lavet om på, når også Storbritanien, USA og til sidst Tyskland har haft hele holdet i ilden. 

Kl. 11.22:

Anden sidste ekvipage i den første af tre grupper i søndagens Grand Prix er 36-årige Carina Cassøe Krüth og den 10-årige DV-hoppe Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro, og de har netop præsteret en utrolig flot ridt.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Jeg er fuldstændig positiv! Det var en flot tur uden en eneste fejl. Flotte øgninger, traverser, og rigtig flotte serier, passagen er udtryksfuld og regelmæssig. Skal man sætte en finger på noget i dag, er det hestens tøven i piaffe, hvilket går ud over takten, og derfor er det en klog disposition af Carina at ride piafferne lidt fremad. Alt i alt vist Carina et meget veldisponeret ridt med kæmpe overblik og stor koncentration. Et ridt, hvor alt lykkedes.

Kl. 10.22

Første rytter på banen i Grand Prixen i dag var spanske Severo Jurado Lopez og med den hollandske Negro-søn Fendi T. De åbnede ballet på dressurstadion i Tokyo i dag, men de fandt ikke helt melodien, og der indløb adskillige fejl i ridtet. Med en score på 68,370% bliver det ikke til en kvalifikation til Kürfinalen for Severo og Fendi T.

Copyright Ridehesten.com
Spanske Severo Jurado Lopez og hans hollandske hest Fendi T åbnede i dag ballet på dressurstadion i Tokyo. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Resultat af Grand Prix.

Fakta
Fakta om Susanne Baarup Christensen
  • Ved siden af arbejdet som sportskoordinator i Dansk Ride Forbund, er Susanne international 5* dressurdommer og hun dømte bla. ved OL i Rio.
  • Hun er selv aktiv dressurrytter, og hun startede som national dressurdommer i 1977. I 2000 blev hun udnævnt til international dommer, og herfra er det bare gået opad.
  • Susanne har bl.a. dømt OL, EM, World Cup-finale og et hav af World Cup-kvalifikationer, internationale ungdomsmesterskaber og været President for Ground Jury ved verdensmesterskaberne for ungheste.
Fold up
Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen kommenterer ridtene fra Tokyo. Foto: Ridehesten.com
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen