2. Grand Prix-dag – alle danskere finalekvalificeret

25-07-2021 10:22

Vi er nu i gang med anden halvdel af Grand Prix-klassen ved OL 2021 i Tokyo, og vi opdaterer løbende med kommentarer og billeder. I dag har danske Carina Cassøe Krüth leveret et fremragende ridt, og vi skal se de bedste ryttere fra bl.a. England og Tyskland 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Set med danske øjne gælder det i dag om, at Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro klarer sig optimalt og gerne bliver blandt de to bedste i sin gruppe, hvilket sikrer den direkte kvalifikation til Grand Prix Kür på onsdag, som Cathrine Dufour opnåede i går. Et andet danske fokuspunkt i dag er, hvorvidt Nanna S. Merrald kan holde en placering blandt de bedste 18, der går videre til Kürfinalen.

Vi har allieret os med en sand dressurekspert, nemlig den femstjernede dressurdommer Susanne Baarup Christensen, der blandt mange store opgaver dømte ved OL 2016 i Rio. Vi vil i løbet af dagen også kunne opdatere med fremragende billeder fra konkurrencerne.

Du kan se hele klassen på Dr.dk, hvor berider Bjarne Nielsen er medkommentator.

Fakta
Hvad kvalificerer Grand Prixen til?
  • Grand Prixen har afgørende betydning for både holdkonkurrencen og for den individuelle konkurrence.
  • De otte bedst placerede hold fra Grand Prixen er videre til den endelige holdkonkurrence i Grand Prix Special.
  • Grand Prixen skal også udskille de 18 individuelle ryttere, der skal ride om individuelle medaljer i Grand Prix Kür.
Fold up

SENESTE OPDATERING:

Kl. 15.00:

Allersidste ekvipage i Grand Prixen var den 52-årige tysker Isabell Werth, der med den 17-årige hoppe Bella Rose netop har redet til 82,500% . Det betyder, at Cathrine Dufour individuelt har placeret sig som nr. 3 i Grand Prixen, Carina Cassøe Krüth nr. 10 og Nanna S. Merrald nr. 16.

Susanne Baarup Christensen udtaler om Isabell Werths ridt:

Et meget stabilt ridt uden fejl og med piaffe- og passageturen med flotte overgange som et absolut højdepunkt. Galoppiruetterne er jeg mere usikker på kvaliteten af, og skridten er for mig svagheden i dag, både den fri og den samlede skridt. Hesten har også begrænsninger i sin fri trav, hvor den mangler afskub og forlængelse af rammen, men ellers leverede de jo flotte traverser og serier osv. For mig at se er Isabell Werth ikke uovervindelig – heller ikke for Cathrine Dufour.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Bella Rose. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 14.52:

For USA har 56-årige Steffen Peters med den 13-årige KWPN-vallak Suppenkasper e. Spielberg/ Krack C leveret et sikkert og harmonisk ridt med god styrke i alle øvelser. Parret opnåede 76,196%, og det har placeret det amerikanske hold på en foreløbig tredjeplads lige efter Danmark.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Steffen leverede i dag et meget stabilt og veldisponeret ridt med hesten i en flot form. Det var rigtig flotte galoppirouetter, men der kunne godt være mere løft i passagen, hvor jeg tror, at han mister han nogle point.

Copyright Ridehesten.com
Steffen Peters og Suppenkasper. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 14.21:

Den 36-årige brite Charlotte Dujardin har netop redet et fremragende ridt på sin lille 10-årige KWPN-vallak Gio e. Apache/ Tango, og selv om ekvipagen leverede et næsten optimalt ridt, så blev scoren på 80,963% – altså 0,093% efter danske Cathrine Dufour med Bohemian, der fortsat ligger på en individuel andenplads efter tyske Jessica Werndl von Bredow.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Charlotte havde virkelig en fin galoptur – og noget bedre end jeg før har set. Igen et ridt uden fejl og med flot piaffe og passage.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Gio. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl.. 13.22:

Nu har Gruppe E redet, og det forholder sig sådan, at vores danske rytter Nanna S. Merrald med hingsten Blue Hors Zack stadig er tredjebedste blandt de ryttere, der ikke er blevet nr. 1 eller 2 i deres gruppe. Det betyder, at hun kan tåle, at i alt fem ryttere i den sidste gruppe opnår højere score end Nannas 73,168%.

Vi har netop set den tyske toprytter Dorothee Schneider med sin tophest Showtime FRH vinde Gruppe E med en score på 78,820%. Dermed red hun ikke op til sit bedste. Showtime er en yderst flot og imponerende hest, og som alle Dorothees heste utrolig veluddannet og altid fremme til hjælpen. Sædvanligvis. I dag blev ridtet knapt overbevisende og manglede her og der energi hos Showtime, der heller ikke var helt skarp i alle overgange. Den ene piaffe mislykkedes helt.

Schneiders score på 78,820% betyder, at danske Dufour stadig har klassens foreløbigt anden højeste score på 81,056%.

Vores kommentator Susanne Baarup har haft travlt med at undervise i unge danske dressurryttere i programridning inden næste uges DM i dressur i Ringsted. Susanne er tilbage med kommentarer til de bedste ryttere i sidste gruppe.

Copyright Ridehesten.com
Tyske Dorothee Schneider og Showtime FRH. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Kl. 11.52.:

Nu har også Holland haft alle tre ryttere igennem Grand Prix, og den foreløbige holdstilling viser nu, at Danmark fører foran Holland og med Spanien på tredjepladsen. Det bliver der snart lavet om på, når også Storbritanien, USA og til sidst Tyskland har haft hele holdet i ilden. 

Kl. 11.22:

Anden sidste ekvipage i den første af tre grupper i søndagens Grand Prix er 36-årige Carina Cassøe Krüth og den 10-årige DV-hoppe Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro, og de har netop præsteret en utrolig flot ridt.

Susanne Baarup Christensen udtaler:

– Jeg er fuldstændig positiv! Det var en flot tur uden en eneste fejl. Flotte øgninger, traverser, og rigtig flotte serier, passagen er udtryksfuld og regelmæssig. Skal man sætte en finger på noget i dag, er det hestens tøven i piaffe, hvilket går ud over takten, og derfor er det en klog disposition af Carina at ride piafferne lidt fremad. Alt i alt vist Carina et meget veldisponeret ridt med kæmpe overblik og stor koncentration. Et ridt, hvor alt lykkedes.

Kl. 10.22

Første rytter på banen i Grand Prixen i dag var spanske Severo Jurado Lopez og med den hollandske Negro-søn Fendi T. De åbnede ballet på dressurstadion i Tokyo i dag, men de fandt ikke helt melodien, og der indløb adskillige fejl i ridtet. Med en score på 68,370% bliver det ikke til en kvalifikation til Kürfinalen for Severo og Fendi T.

Copyright Ridehesten.com
Spanske Severo Jurado Lopez og hans hollandske hest Fendi T åbnede i dag ballet på dressurstadion i Tokyo. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans.

Resultat af Grand Prix.

Fakta
Fakta om Susanne Baarup Christensen
  • Ved siden af arbejdet som sportskoordinator i Dansk Ride Forbund, er Susanne international 5* dressurdommer og hun dømte bla. ved OL i Rio.
  • Hun er selv aktiv dressurrytter, og hun startede som national dressurdommer i 1977. I 2000 blev hun udnævnt til international dommer, og herfra er det bare gået opad.
  • Susanne har bl.a. dømt OL, EM, World Cup-finale og et hav af World Cup-kvalifikationer, internationale ungdomsmesterskaber og været President for Ground Jury ved verdensmesterskaberne for ungheste.
Fold up
Copyright Ridehesten.com
Susanne Baarup Christensen kommenterer ridtene fra Tokyo. Foto: Ridehesten.com

Læs også

God stemning i den danske OL-lejr

28-07-2021 08:36, af Thomas Bach Jensen

I går kæmpede de danske dressurpiger for den bedst mulige placering i holdkonkurrencen, hvor de besatte fjerdepladsen. Med god dansk humor lavede holdet efterfølgende deres egen præmieoverrækkelse

Konkurrencen om holdmedaljer - Carina fandt et gear mere

27-07-2021 10:21, af Kristine Ulsø Olsen

Her beretter vi i løbet af i dag tirsdag den 27. juli 2021 om Grand Prix Special-klassen ved OL 2021 i Tokyo, hvor der skal rides om holdmedaljer. Vi opdaterer jævnligt med nye kommentarer fra den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen og med friske billeder af den internationale fotograf Dirk Caremans

Her er starttiderne til Grand Prix Special

26-07-2021 16:08, af Thomas Bach Jensen

I morgen tirsdag skal holdkonkurrencen i dressur ved OL i Tokyo afgøres. Endnu engang åbner Severo Jurado Lopez ballet kl. 10.00, og de danske ryttere har starttider kl. 10.50 og kl. 12.25, mens der endnu mangler tider på sidste gruppe, som først afgøres i pausen

Falsterbo Horse Show ændrer i programmet

29-11-2019 10:50, af Camilla Tiefensee Schrøder

Næste sommer bliver der byttet om på Falsterbo Grand Prix og Nations Cup ved Skandinaviens største udendørsstævne. Der er ifølge arrangørerne stor interesse for Falsterbo Horseshow 2020, som for mange ryttere og nationer bliver sidste stop inden OL i Tokyo

To DV-heste shortlisted til OL-hold

30-04-2021 07:21, af Kristine Ulsø Olsen

USA har offentliggjort navnene på de 15 ekvipager, som er med i kampen om pladserne på det amerikanske dressurhold til OL i Tokyo. På listen findes DV-hestene Rassing’s Lonoir og Millione, mens dansk-amerikaneren Charlotte Jorst er udtaget på Kastel’s Nintendo

Karantæne i Aachen venter for dressurrytterne inden Tokyo

03-07-2021 12:04, af Kristine Ulsø Olsen

Med kun tre uger til starten på OL i Tokyo er der fuld gang i forberedelserne i den danske dressurlejr. OL-eventyret starter nemlig allerede på mandag, hvor holdet drager afsted mod en uges karantæne i Aachen og samtidig er der sat navn på hvilken af de fire ryttere der rejser med til Tokyo som reserve 

Power, passion og Dufours personlige historie

05-03-2020 22:44, af Marie Helene Rigård Rohleder

Danmarks ukronede dressurdronning Cathrine Dufour fyldte hele auditoriet og mere til, da hun holdt foredrag til Udvid din horisont med Ridehesten til Hest & Rytter. Her tog hun tilhørerne med på en rejse fra de tidlige ponyår til drømme om og forberedelser til OL i Tokyo

FEI-portræt: De udstråler en særlig harmoni

14-10-2020 14:25, af Thomas Bach Jensen

Det internationale rideforbund, FEI, præsenterer i dag på deres hjemmeside et portræt af en dansk dressurekvipage, der er på vej op ad den internationale rangliste: Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera

8-10 OL-medaljer skal med hjem fra Tokyo

23-06-2021 16:07, af Kristine Ulsø Olsen

Med præcis en måned til OL’s åbningsceremoni har DIF og Team Danmark lagt sig fast på den endelige danske resultatmålsætning for legene i Tokyo. Den lyder på 8-10 danske OL-medaljer, og her forventes ridningen at skulle bidrage til at nå den målsætning

Carina Cassøe Krüth rykker opad verdensranglisten

01-06-2021 11:22, af Annika Knudsen Lorentsen

Der er flere danskere placeret højt på verdensranglisten i dressur, og mens flere holder deres pladser, er Carina Cassøe Krüth rykket flere pladser op

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Trine Askjær-Jørgensen

Trine Askjær-Jørgensen
20 24 29 28
taj@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Næsten alt udstyr stjålet hos Dressurstald Willum Thomsen

17-09-2021 13:01, af Annika Knudsen Lorentsen

I morges var det en realitet, at alle sadler og en stor mængde andet kvalitetsudstyr var blevet stjålet fra sadelrummene hos Rune Willum og Joachim Chr. Thomsen ved Hårlev på Sjælland. Det er ikke nemt at drive en stald uden udstyr og derfor håber de, at det er muligt at finde frem til noget af udstyret ved at dele historien her på ridehesten.com

Dressurhingsten Suarez er solgt og kastreret

20-09-2021 13:46, af Thomas Bach Jensen

Den 6-årige Sezuan-søn Suarez fra Helgstrand Dressage er efter en succesfuld UVM-deltagelse med berider Mette Sejbjerg Jensen solgt til dressurrytter Signe Kirk Kristiansen

Little Rock er her ikke mere

21-09-2021 15:47, af Annika Knudsen Lorentsen

Little Rock, som for år tilbage gik World Cup og Nations Cups med Carsten Ganderup, og som de senere år har været aktiv i sporten med ungrytter Kamilla Ladefoged Rasmussen, er blevet aflivet i en alder af 20 år

To gange årets bedste dressurføl debuterer i MA

18-09-2021 06:32, af Thomas Bach Jensen

Ved Dansk Varmblods Eliteskue i 2012 hed årets dressurbetonede hoppeføl JJ Filippa, mens årets dressurbetonede hingsteføl var Tailormade Attraction. I dag skal de to debutere sammen i MA ved Kirstinelund Sportsrideklubs C-stævne

Søgaards tophest Slæbækgård's Santino solgt til USA

17-09-2021 09:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Efter 12 år som ejer af Slæbækgård's Santino, har Michael Søgaard solgt den velgående Dansk Varmblodshest, som han blandt andet har deltaget ved UVM på og blevet topplaceret ved DM med flere gange

Flotte priser på Følauktion Nord-Syd (video)

18-09-2021 22:22, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Som altid er der en rigtig dejlig stemning ved Dansk Varmblods reigonale auktion, Følauktion Nord-Syd, der i aften er afholdt på Vestbirk Ridecenter. Nordentoft Equestrian har købt to føl til 100.000 og 105.000 kr.

Politiet efterforsker sager om skamfering af heste

17-09-2021 12:16, af Annika Knudsen Lorentsen

Hele fem episoder har politiet kendskab til, hvor heste er blevet mishandlet på deres folde nord for Randers i området ved den lille by Mejlby. Politiet efterforsker nu sagen, hvor altså flere hesteejere har opdaget, at deres heste er blevet skåret med skarpe genstande

Werths Weihegold bliver snart pensioneret fra sporten

17-09-2021 11:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Ejeren af Isabell Werths mesterskabshest Weihegold har bekræftet, at hoppen, som har et utal af sejre bag sig, bliver pensioneret enten i slutningen af dette år eller efter World Cup-finalen 2022

Samme gerningsmand bag mishandlingssagerne i Holbæk

17-09-2021 15:47, af Annika Knudsen Lorentsen

For nogle uger siden kom det frem, at politiet havde anholdt og sigtet en mand i sagen om mishandling af hesten Flo fra Holbæk Rideklub. Nu sigter politiet den samme mand i sagen om fjordhesten Carli, der blev mishandlet så groft, at den måtte aflives tilbage i 2020, også på Holbæk Rideklub. Det skriver Politiet i en pressemeddelelse

Dansk avler 7'er på WBFSH's rangliste for dressuravlere

21-09-2021 09:56, af Annika Knudsen Lorentsen

Den bedste danskavlede hest på den nyligt opgjorte rangliste fra World Breeding Federation of Sport Horses over dressuravlere er Dansk Varmblodshoppen Heiline's Danciera, som er avlet af danske Stald Heiline. Avlerne er placeret på en fornem 7. plads for deres præstation som avlere af hoppen, der blandt andet har gået OL med Carina Cassøe Krüth i år